Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Българската Коледа“ събра близо 2,5 млн. лева от началото на 19-ото си издание

Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение, продължава. Над 2 455 000 лева достигна събраната сума за деветнайсетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, състоял се снощи в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Изпратени са повече от 345 000 дарителски кратки съобщения на номер 1117 и гласови обаждания – на 0900 1117, от началото на кампанията, обявена от президента Радев в последния ден на ноември. Оттогава в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 2 055 000 лв., a над 55 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

В подкрепа на децата с тежки заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на „Дрийм Тийм“ и излъчен пряко по бТВ и Българското национално радио. Спектакълът може да бъде видян и тази вечер по БНТ 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, Б.Т.Р., Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание бяха актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева, припомнят от прессекретариата.

Сред участниците са още детската вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските представители в детската „Евровизия“ – Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детската вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Националното училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия. В спектакъла с рецитал присъства и актьорът Владимир Пенев.

Послания за солидарност и съпричастност от любими български музикални изпълнители, от олимпийските ни шампиони, волейболните ни таланти, изявени спортисти, лекари, общественици и журналисти прозвучаха от сцената на Народния театър. На нея деца, подпомогнати от „Българската Коледа“, разказаха за своите усилия и мечти. Излъчени бяха репортажи за осигурената от инициативата подкрепа за деца и дарената в лечебни заведения специализирана апаратура. Това отбелязват в прессъобщението и допълват, че по време на концерта хиляди българи са се присъединили към каузата.

Вече 19-та година общите усилия на хиляди добродетелни българи, които правят възможна „Българската Коледа“, утвърждават дарителските традиции в страната и печелят обществена подкрепа за благотворителността. През годините на своето съществуване благородната кауза на „Българската Коледа“ е набрала близо 40 млн. лв., подчертават от прессекретариата на държавния глава.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори, инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за 28 лечебни заведения от цялата страна.

Деветнайсетото издание на „Българската Коледа“, което ще продължи през цялата 2022 г., е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и е посветено на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

20 души загинаха при взрив във военна база в Камбоджа

Двадесет войници загинаха, а няколко други бяха ранени при...

В Скопие ще избират президент на втори тур (ОБНОВЕНА)

Лидерът на опозиция води пред сегашния държавен глава

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Зоран Миланович: Добре, че е България, за да не сме на дъното в ЕС

Хърватия е на дъното в Европейския съюз. Под нас...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img