Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Слави Трифонов: ДБ или ще ни подкрепят, или няма да ни подкрепят

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов във видео-интервю, пуснато в профила му във фейсбук, заявява, че знае какво искат Христо Иванов и ДБ – „те искат постове, въпреки че твърдят обратното.“

Според Слави „Демократична България“ или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия. Трифонов смята, че в последните дни в публичното пространство ги превръщаме в по-важни отколкото са. „Демократична България“ са точно четвъртата политическа сила, не първата, не втората. „Имат точно толкова, колкото му е определил суверена. Четвърта политическа сила – ако иска да подкрепя, ако иска да не подкрепя.“

Всеки един, който е участвал в тази история ще си носи последствията. И аз, и ти, (обръща се към водещия интервюто депутатът Тошко Йорданов, бел.ред.) и Христо Иванов.“

Според Трифонов „така се случи, че ние сме първа политическа сила, предлагаме правителство на малцинството, ще видим какво ще се случи…“

В по-голямата част от „интервюто си“ Станислав Трифонов говори предимно за „Демократична България“ и Христо Иванов, без да спестява критика и ирония дори, но не каза нищо за другата политическа формация, която ИТН посочва като важна за получаване на подкрепа – „Изправи се.БГ! Ние идваме“, както не бе спомената нито веднъж БСП, с които всъщност ИТН водиха най-обстойни разговори.

Защо са тези реакции срещу ИТН и всяко едно лице, което предлагат – това Слави Трифонов също го знае: „Всички са срещу нас.“ Той също така увери, че за ИТН властта не е самоцел, а само средство. „Чувам глупости, чувам ти си с шапка, ти що си без шапка„, коментира Трифонов.

Шоуменът определи бившата им кандидатура за премиер – Николай Василев, като изключително достоен човек с много качества, почтен човек – и представи решението за неговото оттегляне като компромис, който са направили.

Според него се е създала ситуация заради напрежението от хода, че щели да правят правителство на малцинството.

В продължение на 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Това е било част от моя професионален статут, защото водех ежедневно шоу. Сега се наслаждавам на възможността да не присъствам в публичното пространство„, каза Трифонов, като допълни, че може да си върши работата без да е нужно непрекъснато да обикаля студиата.

Властта е средство. Властта, парите и славата са средства„, каза още той, и определи като слухове за външен натиск по отношение на оттеглянето на кандидатурите на Николай Василев и Петър Илиев. Според него единствените, които могат да повлияят на решение на партията, е суверенът.

В края на седмицата, в петък, предстои гласуването за министър-председател веднъж и още веднъж за минстрите в кабинета. Какъв ще е резултатът, Слави Трифонов не знае, но увери, че едни нови, трети поред избори, не са проблем. Как може да са проблем едни избори? Това е нормалният ход на една демократична държава. Ако не са избори – какво да има… да се разберем, с кого?

С ирония Трифонов коментира и че явно има някакво неразбирателство с протестните партии и то по основните проблеми – по съдебната реформа, пенсиите, Плана за възстановяване и развитие… или пък може би нещо друго.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Групата на ПП-ДБ в Общинския съвет в Плевен се разпуска

Тримата членове на коалицията стават независими

Главчев назначи нов зам.-министър на иновациите и растежа

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от сряда...

Руските власти твърдят, че са превзели село Новобахмутивка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са...

Смъртните случаи в Кения се увеличават на близо 100 заради наводненията

Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района...

Смъртоносна гореща вълна тегне над Югоизточна Азия

Жегата в Югоизточна Азия се разраства, като властите издадоха...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img