Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Светлан Стоев: Мисията ни като дипломати е да служим на България

Снимка: БГНЕС

Мисията ни като дипломати е да служим на България и на българските граждани, да защитаваме техните интереси. На българската дипломация е поверена задачата да защитава българските интереси навсякъде по света, в двустранните, многостранните отношения, в сферата на сигурността, заяви министърът на външните работи Светлан Стоев в своето поздравление по повод Деня на Българската дипломатическа служба на тържествен прием в резиденция „Бояна“.

Той благодари на всички служители на МВнР за всеотдайната работа във време на предизвикателства, включително свързани с пандемията от коронавирус. Често дипломацията се дефинира като изкуство за достигане на възможното, но днес не е така. В днешната сложна международна обстановка на дипломацията ѝ се налага да влиза и в невъзможни ситуации, за да достигне и невъзможното, каза министър Стоев.

Той благодари и на всички предишни ръководства на МВнР, допринесли да направят българската дипломатическа служба по млада, по-дипломатична, по-съвременна. Нека не забравяме, че най-важният и най-ценен капитал – това е човешкият ресурс. На всички служители на МВнР и дипломатическите ни представителства – поклон за труда ви, чрез който ежедневно представяте България на световната карта и показвате, че сте истински дипломати, каза външният ни министър.

Той подчерта присъствието на президента Румен Радев на тържественото събитие като още едно доказателства за отдадената работа на българската дипломатическа служба.

В приветствието си към служителите на МВнР президентът Румен Радев заяви, че работата на дипломатите става все по-трудна и все по-важна на фона на промените във всички аспекти, касаещи политическия, обществения, културния живот.

Гости на събитието бяха също вицепрезидентът на България Илияна Йотова, министър-председателят Стефан Янев, министри, бивши ръководители на министерството, евродепутати, представители на дипломатическия корпус в България, ръководството на Асоциацията на почетните консули в България и др.

На 19 юли 1879 г. княз Александър Батенберг назначава с указ първите български дипломатически представители в чужбина – в три съседни на България държави – Турция, Румъния и Сърбия. 142 години по-късно България има над 100 дипломатически и консулски представителства по света и постоянни представителства пред международни организации, както и над 90 нещатни почетни консули.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

Лазаровден е

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Вече може да проверим секцията си за гласуване на изборите

От днес гражданите могат да проверят номера на избирателната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img