Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Даниел Митов звучи като адвокат на Пеевски и Божков

Даниел Митов звучи като адвокат на господин Пеевски и господин Божков„. Toва заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков в сутрешния блок на БиТиВи за санкциите по закона „Магнитски“ и за твърденията на заместник-председателят на ГЕРБ, че служебното правителство удря бизнеса със своите действия.

По думите му Министерство на финансите се опитва да направи така, че обсегът на „Магнитски“ да не попадне в държавните компании. Вместо да погледнем колко ограничено се гледа и как служебното правителство прави всичко възможно да не попаднем под нови санкции, Даниел Митов прави аргументи, с които звучи като адвокат на Пеевски, категоричен бе служебният министър на икономиката.

В момента кръгчето, което се очертава около фирмите на Божков и Пеевски, със стъпването в длъжност на 46-то Народно събрание, трябва да се направи законодателна инициатива къде точно да се лимитира тази свързаност, настоя Кирил Петков.

Той се надява в следващите 5-10 години с измеримите неща, с които страната може да стане по-богата, да ги постигне. Аз мисля, че имаме много близки постижими цели, които ще имат огромна разлика в стандартите на живот и намалим корупцията, изтъкна Петков.

Националният план за възстановяване и устойчивост ще бъде внесен в мандата на служебното правителство. Всички ние работим с целта да направим най-доброто, което е възможно, увери Кирил Петков.

Той обясни, че в МИ има няколко субекта – ББР и Държавната консолидационна компания (ДКК). ДКК получава 500 млн. от държавния бюджет, но и взима 130 млн. от ББР, за да налее тези пари в ремонта на язовири. Кои обекти са свършени с тези 630 млн. лв., запита Кирил Петков, като даде пример с язовир до Ловеч, който е празен.

Нередност номер едно е, че се харчат 630 млн. без обществени поръчки, а резултатът са 10 завършени язовира, като единият до Ловеч е празен. Това са харчене на едни пари без никакъв смисъл, посочи Кирил Петков.

Според него трябва да се влезе в контрола на ББР, за да може заемите към ДКК да бъдат преструктурирани, да няма сделки без търгове и без обществени поръчки.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Швеция укрепва границите на НАТО с войски в Латвия

Швеция ще изпълни плановете си да изпрати войски в...

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

Димитър Главчев: Основното ни задължение е изборите да бъдат честни

Основното наше задължение е изборите да бъдат честни. Това...

Вече може да проверим секцията си за гласуване на изборите

От днес гражданите могат да проверят номера на избирателната...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Лазаровден е

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img