Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Аспирин и чай не са достатъчни срещу COVID-19

Само аспирин и чай срещу коронавируса не е достатъчно. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Бруск Халил, завеждащ отделението на болните във Втора градска болница в София.

По думите му има хора, които подценяват вируса, но трябва да разберат, че нещата се сериозни. Ако след 5-6 ден няма положителен резултат от симптоми за коронавирус, хората трябва да потърсят лекарска помощ, защото само с аспирин и чай не е достатъчно, категоричен беше д-р Халил.

Според него частичната блокада, въведена в петък вечерта, ще помогне и той се надява след Коледа и Нова година нещата със заболеваемостта и смъртността от COVID-19 да утихнат.

Той се надява всеки месец след празниците заболеваемостта да намалее с по 50% и евентуално трета вълна да има през лятото.

Той посочи, че няма нито едно празно легло във Втора градска болница, а лечебното заведение няма капацитета да приема повече болни, защото няма персонал. Доброволци във Втора градска болница няма, 9 медици са заразени в нея.

В момента болницата има всички необходими медикаменти благодарение на общината. Втора градска болница има „Ремдесивир“ и са започнали лечението на четирима-петима пациенти с него. По-леките пациенти се лекуват в зависимост от състоянието на пациента – с два антибиотика. Най-голямата грешка, която се прави извън болницата, е, че лекарите дават кръвоспиращи лекарства при болни пациенти с коронавирус, подчерта д-р Халил.

Без лекарската помощ не става, потъват нещата и после при пациентите е трудно, предупреди лекарят.

Основните оплаквания за COVID-19 са болки в кръста, гърдите, плешките, гръдния кош, главоболие, задух и конюнктивит. Най-важното, според него е, че няма друг вирус освен коронавируса в момента.

Д-р Халил смята, че ваксината срещу коронавируса няма да промени нещата, тъй като изградените антитела остават 5-6 месеца и тогава би се наложила допълнителна ваксинация. Имунитетът на децата е по-различен и изграден от възрастните. Децата имат съпротивителни сили, посочи той и добави, че подрастващите могат да бъдат преносител на вируса, въпреки че го прекарват много леко.

Той бе категоричен, че училищата на настоящия етап трябва да бъдат затворени. Трябва хубаво лечение с парацетамол при децата и малко да им се вдигне естественият имунитет с хубава храна и спортуване. Лекарства не препоръчваме, посъветва д-р Бруск Халил.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Милена Иванова пусна новата си песен „Сляпо огледало“ (ВИДЕО)

"Сляпо огледало" е новата песен на певицата Милена Иванова,...

Повдигнаха обвинения на нападателя от Лондон

36-годишният Маркус Ардуини Монцо, задържан в края на април...

Велики Четвъртък e

В християнската традиция четвъртият ден от Страстната седмица -...

Медведчук обвинява украински и външни сили за безредиците в Одеса през 2014 г.

Ръководителят на движението "Друга Украйна", бивш лидер на забранената...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Попфолк певицата Дебора скочи на Галин

Попфолк певицата Дебора скочи на Галин, видя Информационна агенция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

14 жертви и десетки ранени при катастрофа с автобус в Мексико

Превозното средство се е преобърнало на пътя

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Медведчук обвинява украински и външни сили за безредиците в Одеса през 2014 г.

Ръководителят на движението "Друга Украйна", бивш лидер на забранената...

Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Япония

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материлани щети

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Димитър Главчев предлага финансова помощ на Националния съвет на религиозните общности

Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img