https://www.gerb.bg/bg

Украйна потопи руски патрулен кораб край Крим (ОБНОВЕНА)

Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Украински морски дронове повредиха патрулен кораб на Черноморския флот на Русия край окупирания Крим. Това съобщи украинското военно разузнаване, цитирано от „Ройтерс“.

Разузнавателната агенция докладва в „Телеграм“, че тази нощ нейното специално подразделение „Група 13“ е атакувало патрулния кораб на руския Черноморски флот „Сергей Котов“ близо до Керченския пролив.

В резултат на удар от морски дронове „Магура V5“ на руския кораб проект 22160 „Сергей Котов“ бяха нанесени щети по кърмата, десния и левия борд„, посочват от украинското разузнаване. Отбелязва се, че корабът струва около 65 милиона долара.

Андрий Йермак, ръководител на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, заяви във връзка с атаката, че „Руският черноморски флот е символ на окупация. Той не може да бъде в украинския Крим„.

Преди това видеозапис на предполагаемата атака беше публикуван от руски военни блогъри.

Проруски служител в Крим посочи, че временно е било преустановено движението на влакове по моста, свързващ полуострова с континенталната част на Русия.

По информация на назначената от Русия администрация, управляваща моста движението по магистралата също е било спряно за осем часа през нощта.

В резултат на атаката на украински дронове срещу патрулния кораб „Сергей Котов“ на руския Черноморски флот има загинали и ранени, съобщи Андрей Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, цитиран от руската служба на Би Би Си.

Има загинали и ранени. Има обаче вероятност част от екипажа да се е евакуирала. Има информация за поне десет линейки, извикани от врага на най-близката суша. Тоест операцията по евакуация все пак се е провела„, каза той в ефира на радио „Свобода“

Впоследствие украинското разузнаване съобщи, че корабът е потънал.

Въпреки че Кремъл все още не е коментирал инцидента, някои руски блогъри потвърдиха информацията.

Миналия месец украинската армия съобщи, че е унищожила руски десантен военен кораб близо до Крим. При извършената операция морски др

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Трима души, търгували с „маркови стоки“, се изправят пред Темида

Окръжна прокуратура - Русе привлече трима души към наказателна...

Над един милион палестинци са прогонени от Рафах

Принудителното разселване е прогонило над милион души от град...

Арестуваха шофьор, заредил гратис на бензиностанция

Задържаха 18-годишен шофьор, след като заредил автомобила си с...

Новата линия на метрото към кв. „Левски“ е наполовина готова

Изграждането на новата столична метролиния в посока кв. "Хаджи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел пое контрола над граничен коридор с Египет

Зона, известна като Филаделфийския коридор

2 юни – Денят на Ботев и героите на България

На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и...

Г-7 настоя Северна Корея да спре да изпраща оръжия на Русия

Външните министри на десет страни, включително тези от Г-7,...

Певицата Анелия отново на крилете на любовта. Кой е тайнственият мъж, който топли леглото на звездата? (ВИДЕО)

Наскоро певицата се раздели с поредния мъж в живота й - хазартния бос Любо, с когото стигнаха почти до годеж

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg