https://www.gerb.bg/bg

Путин поздрави за Деня на присъединяването на нови региони

Руският президент Владимир Путин, снимка: архив EPA

Руският президент Владимир Путин поздрави всички жители на страната с Деня на обединението на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), Запорожката и Херсонската области с Русия, съобщава ТАСС.

Във видеопослание по повод тази дата държавният глава припомни, че на 30 септември 2022 г. се състоя историческо и съдбоносно събитие – подписването на споразумение за приемане на четири нови субекта в Русия. Както той посочи, жителите на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка област са направили своя избор – „да бъдат с Отечеството си„.

Хората взеха това осъзнато, дългоочаквано, трудно и наистина народно решение заедно – по време на референдуми в пълно съответствие с международните стандарти. Те показаха смелост и неотстъпчив характер„, отбеляза той.

Путин забеляза, че се опитват да сплашат жителите на Донбас, да им отнемат правото сами да определят своето бъдеще, своята съдба.

Вземете това, което е скъпо за всеки човек – култура, традиции, роден език. Всичко това, подчерта президентът, е „омразно за националистите и техните западни покровители“, които организираха преврат в Киев през 2014 г. и след това отприщиха пълномащабна гражданска война. Той нарече тези събития терор срещу дисиденти, по време на който се провеждаха редовни обстрели и „наказателни действия в Донбас„.

Разпадът на Съветския съюз е „трагедия„, „разчленяване“ на националното тяло, което „никога повече не трябва да се случва„. Русия е нужна на нас, а Русия завинаги ще я има – заяви преди година Путин в речта си, с която обяви анексирането.

Искам киевските власти и техните господари да ме чуят. Хората, живеещи в ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие, стават наши граждани. Завинаги„, заяви Путин в речта си в зала „Свети Георги“ в Кремъл преди подписването на споразумението за присъединяване на окупираните украински територии към Русия.

Тогава той призова украинските власти да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама в болница след сблъсък на тир и градски автобус в Бургас

Тир блъсна пълен с пътници автобус от градския транспорт...

В Австралия откриха останките на дете след предполагаемо нападение на крокодил

Австралийската полиция съобщи, че в северната част на стрната са...

Прокуратурата поиска 10 г. затвор за шофьора, прегазил младеж и девойка в София

Прокуратурата поиска 10 години затвор за шофьора, причинил смъртта...

Риши Сунак подаде оставка

След съкрушителното поражение на консерваторите

Путин: Многополюсният свят вече е реалност

Промените в световния ред се случват бързо и необратимо,...

Червено ниво за тероризъм до вторник в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че червеното...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg