https://www.gerb.bg/bg

Маркет Линкс: Бойко Борисов е политическият лидер с най-голямо доверие

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е политическият лидер с най-голяма обществена подкрепа. Това показват данните от проучване на Маркет Линкс.

Проучването на агенцията е финансирано и реализирано съвместно с БиТиВи. То е проведено сред 1009 лица над 18 г. в страната в периода 10- 19 април по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

От лидерите на парламентарно представените партии най-голяма е подкрепата за Бойко Борисов – 24%. На второ място се нарежда Кирил Петков от Продължаваме промяната с 19 процента. Челната тройка се допълва от председателят на Възраждане Костадин Костадинов с 18 процента.

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев също се ползва с 18% подкрепа сред анкетираните. На пета позиция се нарежда Христо Иванов от ДБ с 17 пункта.

Доверието в лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е 16%, а това в лидера на БСП Корнелия Нинова – 13 процента. 12% от респондентите подкрепят Слави Трифонов от ИТН.

Друга тема засегната в проучването на Маркет Линкс касае моментната електорална нагласа. Резултатите показват, че около 54% от анкетираните биха гласували, ако се стигне до нови предсрочни избори. 14% са склонни по-скоро да отидат до урните, 11 процента нямат мнение по въпроса. 5% по-скоро не биха гласували, а 16% са категорични че нямат намерение да гласуват на нови избори.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Учени очакват рекорден сезон на урагани

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан започва в петък,...

Силно земетресение е станало край Нова Зеландия

Няма информация за щети и пострадали

Мълния предизвика горски пожар в Ростовска област

Пожарникари се борят с огнената стихия

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Свирепа гръмотевична буря удари София, небето се продъни

Мощен порой се изсипа над София тази вечер. Стихията...

Оставиха в ареста мъжа, хванат с хероин за 1 млн. лв. на Капитан Андреево

Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение "задържане...

Путин в обятията на Си Дзинпин – прегръдката, която задушава

Основната цел на посещението на руският президент Владимир Путин...

ОДБХ – Пловдив проверява детска градина за случай на хранително натравяне

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Пловдив...

САЩ потвърдиха рарешението за удари по цели в Русия с американски оръжия

Президентът на САЩ Джо Байдън одобри използването на американски...

Ще счупят ли Путин и Си Дзинпин световния ред?

Западните демокрации, които наблягат на своя прагматизъм, често срещат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg