https://www.gerb.bg/bg

Спасителите стигнаха до пострадалия турист в Рила

Планинските спасители от отряда в Дупница са стигнали до пострадалия турист в Рила, съобщи след 19 часа за БНР ръководителят на групата Кирил Чолаков. Те вече свалят пострадалия до хижа Рилски езера, след което ще бъде транспортиран до най-близката болница.

По първоначална информация туристър е с два счупени крака.

Инцидентът е станал под Отовишки връх, на около 2700 м надморска височина. В района са изпратени 14 спасители, заяви ръководителят на отряда Кирил Чолаков, коментирайки предприетата спасителна акция след 19.30 ч.

Накрая транспортираме пострадалия към хижа Рилски езера и от там ще го свалим към долна станция. Работи се съвсем внимателно, защото е заледено. Екипът е някъде от 14-15 човека на терен. Ще го приберем човека, надявам се„, уточни Кирил Чолаков.

Припомняме, от 27 декември Планинската спасителна служба издирва 69-годишен планинар в Пирин. Последно известно е, че мъжът е бил на 10 минути от връх Вихрен, но оттогава следите му се губят.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Трима души, търгували с „маркови стоки“, се изправят пред Темида

Окръжна прокуратура - Русе привлече трима души към наказателна...

Над един милион палестинци са прогонени от Рафах

Принудителното разселване е прогонило над милион души от град...

Арестуваха шофьор, заредил гратис на бензиностанция

Задържаха 18-годишен шофьор, след като заредил автомобила си с...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

До 2030 може да имаме цялостна жп магистрала

Умора е най-вероятната причина за влаковете катастрофа на Централна...

Свирепа гръмотевична буря удари София, небето се продъни

Мощен порой се изсипа над София тази вечер. Стихията...

Доналд Тръмп: Аз съм политически затворник на западаща нация

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отново се...

Володимир Зеленски: Основната цел на Русия е да превърне терора в норма

"Цивилни граждани, инфраструктура и енергийни съоръжения. С това Русия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg