Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Десислава Атанасова пита БСП носят ли заедно отговорност на бюджета

Снимка: БГНЕС

Времето тече. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова започна срещата с ГЕРБ. Тя изтъкна сериозните различия във вижданията на двете партии, но все пак се надява да се постигна някакво съгласие.

Левите се тревожат за икономиката и доходите на хората. За Нинова Бойко Борисов го играел на добрия Дядо Мраз, а за червените важно са социалните мерки. От БСП са притеснени да няма нова политическа криза, но пък между първо и второ четене не трябва да се допуска популистко наддаване. Бюджет трябва да има, според лидера на левицата. Грижа на социалистите са доходите на хората.

Десислава Атанасова сподели, че българският парламент е призван да взема решения за доброто на хората и благодари за диалога. По-добре е за ГЕРБ да има готовност да се обсъжда закона за удължаване на държавния бюджет и да се гарантира финансовата стабилност на страната. Носим ли заедно отговорността на решенията, които ще вземем, попита обаче Атанасова.

Корнелия Нинова обясни, че миналата година удълженият бюджет е бил променен. Предлагам днес да сме по-гъвкави от миналата година, настоя тя. 3% дефицит е амбициозна цел, според Румен Гечев. Служебният кабинет пък дал песимистична прогноза за растежа на БВП. Георги Гьоков пък обясни, че предложенията на червените не били популистки и предизборни. Нямало как да се запази минималната заплата на това ниво при ръста на инфлацията. Социалните придобивки трябва да се запазят, категорични са левите. Трудният момент бил преизчисляване на пенсиите и именно там социалистите ще търсят консенсус.

Снимка: БГНЕС

Деница Сачева коментира, че социалните мерки на левите са свързани с евентуална управленска коалиция. Те не обхващали само зимния период. Сачева се обяви за реформа в системата за социално подпомагане и обхвата на хората, които попадат в категорията енергийно бедни. 4,8 милиарда лева струват мерките на БСП, изчислили са от ГЕРБ.

По темата пенсии двете формации имат различно мнение. Ръстът на пенсиите не е намалил неравенствата, според Сачева. Затова и хората на Бойко Борисов щели да са по-предпазливи в разговорите по темата пенсии.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Главчев отменя решението за строеж на частна детска болница „Мама и аз“

Служебният премиер Димитър Главчев отмени приетото решението от 30...

ГЕРБ иска да се строи детската болница въпреки частните

Всички правителства - независимо дали са служебни или редовни...

Най-малко 8 души са загинали след проливни дъждове в Бразилия

Проливни дъждове отнеха живота на 8 души, а други...

Делян Пеевски призова служебното правителство да отмени решението си за частната детска болница

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебното правителство незабавно...

Лондон: Разследването за корупция в Русия е обхванало още висши военни

Руслан Цаликов (вляво) ; Сергей Шойгу ; Валерий Герасимов...

Депутатът Стоян Георгиев вече не е част от ПП

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев вече не е част...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Макрон предупреждава: Европа може да умре

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се справи...

20 души загинаха при взрив във военна база в Камбоджа

Двадесет войници загинаха, а няколко други бяха ранени при...

Сблъсъци пред грузинския парламент заради Закона за чуждестранните агенти (СНИМКИ)

Грузинските сили за сигурност са използвали водни оръдия и...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img