https://www.gerb.bg/bg

12 години затвор за мъжа, намушкал с нож в главата млада жена в Бургас

Снимка; iStock by Getty Images

На 12 години затвор мъжът, който намушка с нож в главата на парти в Бургас млада жена с инициали П. В. – на 21 години към момента на извършване на престъплението на 14 март 2022 г.

На извършителя, който е връстник на пострадалата, първоначално е наложено от Окръжния съд в Бургас наказание от 8 години затвор, но сега то е увеличено с 4 години с решение на Апелативния съд в града, за което се съобщава на сайта на институцията. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Мъжът с инициали К. П. е признат за виновен за опит за умишлено убийство. По време събиране за рожден ден в квартирата на девойката и сестра й на ул. „Хаджи Димитър“ в Бургас той нанесъл след употреба на алкохол множество удари с нож на пострадалата, включително в главата. От съда отбелязват, че на девойката са причинени множество телесни повреди, а опитът за убийство, извършен по особено мъчителен за младата жена начин, е бил неуспешен само благодарение на проведеното високоспециализирано лечение.

На основание чл. 116, ал.1, т.6, предл. второ, вр.чл.115 вр. чл.18, ал.1 от НК вр. чл.58, б.“а“ вр. 55, ал. 1, т.1 от НК на първа инстанция мъжът е осъден на осем години затвор при първоначален „строг“ режим. Присъдата е обжалвана пред Апелативния съд в Бургас от подсъдимия и от частния обвинител. Жалбите на подсъдимия и неговите защитници са приети за неоснователни, а тези на частния обвинител и граждански ищец и неговите повереници – за частично основателни.

В съдебния акт Апелативният съд обсъжда всички възражения на защитата срещу присъдата. Той споделя изводите на окръжните съдии квалификацията и авторството престъплението. По отношение на наложеното наказание втората инстанция обаче отчита значително по-малко смекчаващи обстоятелства и приема допълнителни такива, засилващи вината на мъжа. Според Апелативния съд с увеличеното наказание от 8 на 12 години затвор ще бъдат постигнати в пълен обем целите на специалната и генерална превенция, предвидени в чл. 36 НК.

В станалата част присъдата на първата съдебна инстанция е потвърдена. Обвиняемият осъден да заплати на гражданския ищец на пострадалата млада жена обезщетение от 120 000.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Испанското правителство закрива Националната фондация „Франсиско Франко“

Правителството на Испания ще закрие Националната фондация "Франсиско Франко",...

Португалия затяга борбата с корупцията

Десноцентристкото правителство на малцинството в Португалия одобри набор от...

Почина филмовата икона Доналд Съдърланд

Известният актьор Доналд Съдърланд е починал на 88-годишна възраст....

В Скандинавия ще има военен транспортен коридор

Швеция, Норвегия и Финландия се споразумяха да създадат "военен...

Путин: Западът ще замени Зеленски до 2025 г.

Руският президент Владимир Путин подчерта по време на пресконференция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Елиминирането на Тайван – национална кауза на Китай според Тайпе

Китай гледа на анексирането и "елиминирането" на Тайван като...

Светият синод избира тримата кандидати за патриарх

Светият синод на Българската православна църква ще определи тримата...

КПКОНПИ уличи в конфликт на интереси кмета на Горна Оряховица Николай Рашков

Антикорупционната комисия уличи кмета на Горна Оряховица Николай Рашков...

Израел напредва в Рафах, 17 палестинци загинаха при удари в Централна Газа

Израелски въздушни удари във вторник убиха най-малко 17 палестинци...

БСП и ПП-ДБ не искат Рая Назарян за парламентарен шеф

Парламентарната група (ПГ) на БСП няма да подкрепи предложението...

Радев: От върховенството на правото зависи развитието на България

Борбата за върховенството на правото е борба за начина,...

Круизен кораб спаси мигранти, но петима загинаха край Канарските острови

Луксозен круизен кораб спаси десетки мигранти, опитващи се да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg