Жители на „Предел“ махала сами си изградиха мръсен канал

Той е направен само за седмица

Views 1970
0 0

Жители на „Предел“ махала в Благоевград събраха пари и сами си изградиха мръсен канал. Причината е, че от години чакат такъв да бъде направен от общината и ВиК, но до момента това така и не е се случило, съобщи БНТ.

След като от над 20 години семействата чакат съдействие от институциите за изграждане на мръсен канал, преди месец те решили сами да се справят с проблема. Мръсният канал е прокопан само за седмица. Каналът изграден от хората може да се окаже незаконен.

Според инж. Павел Павлов-главен експерт ВиК на Община Благоевград, за да се изгради една част от една такава инфраструктура, трябва да има разрешителен режим. Необходимо е първо да бъде изготвен проект, първо да има по скоро изходни данни, изработен проект, след това този проект да бъде съгласуван с ВИК, с общината. В дружеството не е постъпвало такова искане за съгласуване или одобрение, каза Димитрова.

Имотите на улица „Липа“ са вкарани в регулация, но от общината обясниха, че за да се направи законна канализация и да се асфалтира улицата, първо трябва да бъдат отчуждени частите от имотите, влизащи в проекта за улицата.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Пожарът край Кремиковци е овладян

Има версии, че някой наблизо е чистил кабели