Земеделци подозрителни към протести, начело с фигурата на Румен Радев

Прочитания 117
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

По Конституция президентът трябва да олицетворява единството на нацията, а смисълът на служебния кабинет е да се създаде спокойна и политически неутрална среда за провеждане на избори и гарантиране на честността им. Това се посочва в официална позиция на БЗНС.

Според тях обаче, ако Румен Радев поеме цялата власт, не може да се гарантира нито едното, нито другото. Те се опасяват, че държавният глава ще използва служебния кабинет в своя полза и като оръжие срещу политическите си противници.

Едно служебно правителство, назначено от президента, ще работи в полза на вече официално провъзгласения от него съюз „Антимафия“, в който участват конкретни партии, движения и олигарси, смятат от БЗНС. Спред тях това ще превърне институцията в политическо оръжие за спечелване на изборите от коалицията на Радев.

По тази причина БЗНС призовава демократичната общност да се разграничи от проекта на президента и да подкрепи идеята за конституционни промени, които да позволят на Народното събрание директно да насрочва предсрочни избори, без да е необходимо назначаването на служебен кабинет.

От своя страна от ПП „Обединени земеделци“ заявяват, че се противопоставят на опитите за ескалиране на напрежението, провокиране на агресия и прокарване на разделителни линии между българските граждани, и то непосредствено след приемането ни в „чакалнята“ на еврозоната.

„Приемането на България за член на валутно-курсовия механизъм ЕRM 2 и банковия съюз е безспорен успех, който нагло се омаловажава от подстрекателите на протестите. Мълчанието на президента по този въпрос „казва“ много! Отново сме свидетели на задкулисни сценарии, които целят превземане на властта със всички средства„, посочва се в позицията им.

Обединените земеделци са категорични, че подкрепят европейския път на развитие на България и не желаят на власт отново „БСП и нейните сателити“.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Изземат нови антики от офиса на Божков

Продължават действията по разследване на Специализирана прокуратура в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43 в София, съобщават от държавното обвинение.  В хода на извършените претърсвания се изземват още предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности. Общият им брои надхвърля многократно регистрираните от обвиняемия Васил Божков по реда на Закона за културното наследство едва 212 […]