Зеленски: Украйна не започва първа война, но устоява докрай

Екип News24sofia.eu

Русия твърди, че иска мир, но създава ескалация…

Прочитания 12001
0 0

Русия се опитва да увери света, че иска мир, но създава всички предпоставки за ескалация.

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение км украинския народ, цитирано от агенция Укринформ.

Край държавните ни граници е концентрирано голямо количество руски войски. Официално Русия нарича това учение. Неофициално целият свят нарича такива неща шантаж. Вълнува ли ни това? Да. Иска ли Украйна, както и международните й партньори, войските да бъдат изтеглени от нашите граници? Да. Руската федерация постоянно повтаря, че иска мир, но същевременно създава всички предпоставки за ескалация. – посочи Зеленски.

Според него това е нелогично, но не е неочаквано. Същевременно той смята, че това не означава, че ескалацията е неизбежна. Нещо повече – Украйна смята да се бори за мир с дипломатически средства.

Нашият принцип и прост: Украйна не започва война първа, но Украйна винаги устоява до последно. Какво трябва да правим? Първо, да осъзнаем, че заплаха представляват не само чуждите войски, но и нашите емоции. Как реагираме на информацията и откъде я получаваме. Струва си три пъти да помислим трябва ли днес да се доверяваме безапелационно на експерти от интернет, „надеждни“ медийни източници, вътрешна информация от анонимни канали в Телеграм? Слухове в маршрутката, на пазара и до входа? Слухове от познати, чиито познати имат познати в Министерството на отбраната и под секрет са споделили секретна информация? – каза още украинският президент.

По думите му, не заслужават доверие и изявленията на някои политици, за които са от значение не интересите на хората, а техните гласове.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Крамп-Каренбауер: Русия е антидемократичен опонент, тя е съвсем конкретна заплаха

Това се наблюдава в Украйна...