Зеленски: Путин отново ще атакува в Украйна

Екип на News24sofia.eu

Целта е превземането на Донбас

Views 26139
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Въпреки огромния брой жертви руските командири продължават да поставят различни цели пред своите военни сили.

Нападението може да дойде и от двете страни. Настъплението може да е на юг или на изток. Той (Путин – бел. ред.) си постави за цел да достигне административните граници на Донецка и Луганска област„, каза пред ARD украинският лидер.

Зеленски подчертава, че диктаторът на Кремъл продължава да изпраща хиляди руснаци на смърт.

Децата му не се бият, не умират, не страдат. Къде са децата и внуците му? Може би те са в Донбас? Подкрепяте, както казва той, бедните хора, които са обиждани? Или стоят на стража в окупираните територии? Мисля, че не. Няма да ги намерим при вас. И след войната, и след това. Тези хора ще продължат да живеят. Цената на тази война са жертвите на други хора, а не на Путин„, добави украинският президент.

Когато срещу нас има руска армия с хиляда танка, никоя държава не решава, че дава 10, 20, 50 танка, това не решава проблема. Те правят много важно нещо – мотивират нашите воини да се борят за собствените си ценности. Защото те показват, че целият свят е с вас„, казва Зеленски.

Той също така благодари на германския канцлер Олаф Шолц и на президента Франк-Валтер Щайнмайер за оказаната помощ, но подчерта, че би искал да получи ясен отговор за доставката на танкове Leopard-2.

Оценявам всичко, което направиха Щайнмайер, Шолц и Бундестагът. Искам да чуя по партньорски начин – имам Leopard, за да ги обслужвам, нека направим това и това. А ако няма воля, не бива да се търсят причини. Трябва да кажете „не“ – заяви президентът Зеленски.

Сред оръжията, от които Украйна се нуждае най-много в момента, са западните системи за противовъздушна отбрана. По-специално германските зенитни ракетни системи IRIS-T.

Нуждаем се от системи за противовъздушна отбрана, които да защитават небето ни колкото е възможно повече. Благодарен съм на Германия за IRIS-T тук. Това са добри системи и се нуждаем от повече такива. Олаф Шолц обеща, нека повярваме на канцлера. Ще изчакаме. И, разбира се, NASAMS, Patriot„, посочи ръководителят на страната.

В същото време Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от защита на бойното поле. Според него се говори за артилерия, РСЗО, важни бронирани машини – БМП, БТР от различни видове.

Трябват ни танкове – това е видът оборудване, което ни липсва, няма какво да крием. Снарядите за всичко изброено по-горе също са в недостиг„, каза президентът.

Държавният глава добави, че „иска нова страница“ във войната.

Това, разбира се, е самолет. Бихме искали руснаците да нямат контрол над небето. Разбира се, че се нуждаем от ракети с голям обсег. За да не ударят нашите градове„, заключава Зеленски.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Дузина ранени при нова стрелба в САЩ

Инцидентът е станал в Луизиана