Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Зеленски: Путин отново ще атакува в Украйна

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Въпреки огромния брой жертви руските командири продължават да поставят различни цели пред своите военни сили.

Нападението може да дойде и от двете страни. Настъплението може да е на юг или на изток. Той (Путин – бел. ред.) си постави за цел да достигне административните граници на Донецка и Луганска област„, каза пред ARD украинският лидер.

Зеленски подчертава, че диктаторът на Кремъл продължава да изпраща хиляди руснаци на смърт.

Децата му не се бият, не умират, не страдат. Къде са децата и внуците му? Може би те са в Донбас? Подкрепяте, както казва той, бедните хора, които са обиждани? Или стоят на стража в окупираните територии? Мисля, че не. Няма да ги намерим при вас. И след войната, и след това. Тези хора ще продължат да живеят. Цената на тази война са жертвите на други хора, а не на Путин„, добави украинският президент.

Когато срещу нас има руска армия с хиляда танка, никоя държава не решава, че дава 10, 20, 50 танка, това не решава проблема. Те правят много важно нещо – мотивират нашите воини да се борят за собствените си ценности. Защото те показват, че целият свят е с вас„, казва Зеленски.

Той също така благодари на германския канцлер Олаф Шолц и на президента Франк-Валтер Щайнмайер за оказаната помощ, но подчерта, че би искал да получи ясен отговор за доставката на танкове Leopard-2.

Оценявам всичко, което направиха Щайнмайер, Шолц и Бундестагът. Искам да чуя по партньорски начин – имам Leopard, за да ги обслужвам, нека направим това и това. А ако няма воля, не бива да се търсят причини. Трябва да кажете „не“ – заяви президентът Зеленски.

Сред оръжията, от които Украйна се нуждае най-много в момента, са западните системи за противовъздушна отбрана. По-специално германските зенитни ракетни системи IRIS-T.

Нуждаем се от системи за противовъздушна отбрана, които да защитават небето ни колкото е възможно повече. Благодарен съм на Германия за IRIS-T тук. Това са добри системи и се нуждаем от повече такива. Олаф Шолц обеща, нека повярваме на канцлера. Ще изчакаме. И, разбира се, NASAMS, Patriot„, посочи ръководителят на страната.

В същото време Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от защита на бойното поле. Според него се говори за артилерия, РСЗО, важни бронирани машини – БМП, БТР от различни видове.

Трябват ни танкове – това е видът оборудване, което ни липсва, няма какво да крием. Снарядите за всичко изброено по-горе също са в недостиг„, каза президентът.

Държавният глава добави, че „иска нова страница“ във войната.

Това, разбира се, е самолет. Бихме искали руснаците да нямат контрол над небето. Разбира се, че се нуждаем от ракети с голям обсег. За да не ударят нашите градове„, заключава Зеленски.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

Дейвид Георгиев – човекът карикатурист (СНИМКИ/ИНТЕРВЮ)

Казват, че карикатурата е поезията в рисуването. Едно много...

Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край

Руски свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край, съобщи...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

Тръмп отмени митинг заради „много лошо време“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отложи митинга...

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img