Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Зеленски: Оптимистичните думи не заглушават взривовете на руските снаряди

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Тази вечер украинският президент Владимир Зеленски не пропусна и направи почти ежедневното си вече обръщение към нацията и коментира новината за напредъка в преговорите с Русия в Истанбул.

Сигналите, които чуваме от преговорната маса, могат да се нарекат положителни, но те не заглушават взрива на руските снаряди„, казва Зеленски, цитиран от УНИАН.

Според него украинската страна осъзнава всички рискове и не вижда причина да се доверява на думите на тези или други представители на държавата, която „продължава да се бори за нашето унищожение“.

Той подчерта, че ситуацията в страната не е станала по-лека, а украинските въоръжени сили са единствената гаранция за „нашето оцеляване като народ. Като държава„. Зеленски заявява: „Врагът все още е на наша територия. Обстрелът на нашите градове продължава. Мариупол е блокиран. Ракетните и въздушните удари не спират. Това е реалността. Това са факти.“

Малко след излъчването на видеообръщението на Зеленски в Киев бе обявена въздушна тревога и се появиха информации за взривове.

Президентът на Украйна призова никой да не се подвежда по изявленията на Москва за прекратяване на настъплението срещу Киев. „Не виждаме причина да се доверяваме на думите на представители на държава агресор„, посочи Зеленски.

Също така Зеленски подчертава, че е прибързано изобщо да се повдига въпросът за отмяна на санкциите срещу Русия. „Въпросът за санкциите не може да бъде повдиган, докато войната не приключи, докато не си върнем това, което ни принадлежи, и докато не възстановим справедливостта„, заяви украинският президент.

Украинците не са наивни хора. Както през тези 34 дни на инвазия, така и през последните осем години на война в Донбас украинците вече научиха, че може да се вярва само на конкретен резултат. Украйна е решена да преговаря и ще продължи преговорния процес дотолкова, доколкото това наистина зависи от нас, продължава Зеленски и повтаря основните положения на украинската позиция – руските войски да напуснат окупираните територии, да бъдат гарантирани суверенитетът и териториалната цялост на Украйна без компромиси – такива няма да има. „Това са ясни принципи. Това е ясна представа за възможния резултат.“

Зеленски се обръща и към инсинуации, най-вече в социалните мрежи, за които напомня, че решенията, които са от значения на народа на Украйна, не се взимат от един човек или група хора а от целия народ – „От мъдрия народ на Украйна„.

Положителни сигнали дойдоха днес от първия кръг преговори между делегации на Украйна и Русия, които се проведоха в Истанбул. Това беше поредния кръг, но първия в турската столица, където преди три седмици се срещнаха външните министри на двете страни Лавров и Кулеба без да постигнат по-сериозен резултат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Родилка почина в болницата в Кърджали

Родилка на 33 години почина в болницата в Кърджали,...

Повече от 20% от световния капацитет за рафиниране на петрол е изложен на риск

Повече от една пета от световния капацитет за рафиниране...

Русия изпрати военни кораби в Червено море, но не казва защо

Руски военни кораби са прекосили протока Баб-ел-Мандеб и са...

Повторното явяване на матура да бъде платено, предлагат от МОН

Министерството на образованието предлага повторното явяване на матурата да...

Шолц заяви, че не е разговарял с Путин от декември 2022 г

Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с...

Синдикат „Защита“ настоя за по-високи заплати на протест в София

Протестиращите отправиха още 8 искания към властта

ИТН не изключва и конституционна криза (ВИДЕО)

"Би могла да се получи конституционна криза." Това заяви...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ТЕЦ „Марица-изток 3“ съкращава 30% от персонала си

Централата преминава към сезонен принцип на работа

Ръстът на заплатите в СОС – справедливо разпределение на средствата, за Ваня Григорова (ВИДЕО)

Според нея трябва да се инвестира в условия на труд и възнаграждения, особено в дефицитните професии

Върховният съд в Лондон решава за екстрадицията на Асандж

Върховният съд в Лондон решава дали да позволи на...

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападението в концертна зала в Подмосковието (ВИДЕО)

Действащата в Близкия изток джихадистка групировка "Ислямска държава" пое...

Русия ще наложи вето на резолюция за КНДР в СС на ООН

Има голяма вероятност Русия да наложи вето на резолюция...

Радан Кънев: Нови избори могат да имат непредвидими последици

На път сме да извършим непростим политически грях с...

Почина генерал-майор Съби Събев

Почина о. р. генерал-майор Съби Събев, съобщава "Нова телевизия". Министерството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img