Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Зеленски обнадежден от срещата в „Рамщайн“

Снимка: архив Facebook.com/zelenskiy.official

Онези, които оправдават руския терор и подбуждат към агресия, както и тези, които призовават към убийства и насърчават измъчването на украинци, ще бъдат подведени под отговорност наравно с убийците и мъчителите. Цялата руска терористична машина ще бъде неутрализирана.

Това каза украинският президент Володимир Зеленски в ново видеообръщение, цитирано от „Укринформ“.

Както обичайно, той направи преглед на изминалия ден и по-важните си срещи и участия.

Участвах в работата на втората министерска кръгла маса на страните донори, МВФ и Световната банка, които помагат на страната ни да поддържа финансова стабилност. Ключовият проблем е покриването на бюджетния ни дефицит и бързото възстановяване на критичната инфраструктура, жилищата и социалните обекти, които са разрушени или повредени от ударите на окупаторите, каза той.

По думите му, става дума за значителни суми – десетки милиарди долари за бюджета и Бързото възстановяване. Но потенциалът на демократичните държави е много по-голям от съществуващите нужди. Затова се консолидира подкрепата на партньорите в името на Украйна. Създава се финансов „Рамщайн“ – системен инструмент за постоянна подкрепа на борбата ни за свобода.

Днес се проведе и поредната среща във формата на отбраната „Рамщайн“. Доста продуктивно. На първо място те обсъдиха осигуряването на страната ни със системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, съобщи още държавният глава.

Колкото по-дързък и жесток става руският терор, толкова по-очевидно е за света, че подпомагането на Украйна да защити небето е една от най-важните хуманитарни задачи за Европа на нашето време. Вярвам, че ще се справим с тази задача. Имаме положителни новини от отбраната „Рамщайн“, свързани с допълнителното подсилване на армията ни с модерна артилерия, отчете Зеленски.

Възстановяването след двудневна руска ракетна атака продължи днес в цялата страна. Тогава пострадаха енергийни съоръжения в 12 области и в столицата. Към момента техническата възможност за електроснабдяване в повечето региони е напълно възстановена. В четири района се работи, ремонтите трябва да приключат скоро.

Нашите енергетици в някои градове и области трябва да използват графици за стабилизиращо прекъсване. Това е необходимо единствено, за да се поддържа нормалната работа на цялата енергийна система в такива условия – в условия на намалено производство на електроенергия.

Струва си да продължите да разпределяте потреблението на електроенергия по часове на деня, за да използвате възможно най-малко оборудване, което изисква значително количество електроенергия в пиковите часове, припомни той.

Обстановката остава тежка във всички райони, граничещи с фронтовата линия. Тази нощ окупаторите обстрелваха с Град и артилерия Никопол от Днепропетровска област. Сред ранените има дете, момиченце, родено през 2016 г. Изключително тежка рана… Сутринта руските терористи обстрелваха Авдиевка, Донецка област. Централен пазар. Окупаторите използват Град. Към момента 7 души са убити и 12 са ранени.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Грузинският премиер възмути Киев, новият закон спасявал страната му от украинизация

Министерството на външните работи на Украйна изрази в четвъртък...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Великобритания подготви два военни кораба за Украйна

Миночистачът "Гримсби", преди да бъде прехвърлен на Украйна Бившите британски...

БНБ отново предупреждава за телефонни измами от името на банката

За продължаващи телефонни измами от името на БНБ съобщава...

Летище Бургас с нов директор

Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски

Корнелия Нинова: Червената линия на БСП остава непроменена – ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази сериозни съмнения за възможността...

Израел превъзхожда Иран във въздуха, но на висока цена

Остарялата противовъздушна отбрана прави Иран уязвим за израелска атака,...

Почина дизайнерът Роберто Кавали

Дизайнерът Роберто Кавали, създател на марката Roberto Cavalli, е починал...

Испания вижда ясни признаци, че Европа е готова да признае Палестина

Има "ясни признаци" в Европа, че страните в региона...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Има задържан за стрелбата в софийския квартал „Люлин“ 4

Според неофициална информация на News24sofia.eu е стреляно с въздушен пистолет

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img