Зеленски към Путин: Да се срещнем където и да е в украинския Донбас, където се води война

Екип News24sofia.eu

Русия отказва прекратяване на огъня…

Прочитания 10775
0 0

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски предложи на руския президент Владимир Путин да се срещнат в „която и да е точка украинския Донбас, където се води война„, предаде агенция Укринформ.

Веднъж президентът на Русия каза: Ако сбиването е неизбежно, трябва да си първи. Но, според мен, днес всеки лидер е длъжен да разбира, че сбиването не може да бъде неизбежно, когато става дума не за хулигани и безистени, а за реална война и милиони човешки животи. Също и че, за разлика от сбиването при войната губят всички страни. И че няма как за защитиш някого, като нападаш. И че е невъзможно да освободиш някого като превземаш. И че е невъзможно да донесеш мир с танкове. – изтъкна Зеленски във видеообръщение, публикувано във Фейсбук.

Той подчерта, че за много хора е непонятно от кого искат руснаците да ги защитават и освобождават – и защо е нужно да ги обстрелват и да ги бомбардират в името на това. Сред тях са и хора, които са освобождавали тази земя от нацистите, и те не разбират защо 75 години по-късно отново е под заплаха от война.

Украйна и Русия, въпреки общото минало, гледат по различен начин на бъдещето. Ние сме си ние. Вие сте си вие. Но това не е непременно проблем, това е възможност. Най-малкото е възможност докато не е късно да се спре убийствената математика на бъдещи военни загуби. – добави Зеленски.

Украинският президент отбеляза, че в понеделник и вторник – на заседанията на съветниците на „нормандската четворка“ и подгрупата но сигурността на Тристранната контакта група е обсъждано възобновяването на режима на пълно прекратяване на огъня, но, въпреки всестранната подкрепа за това, Русия е отказала да подкрепи общата декларация.

При това прозвуча предложение за среща на разделителната линия (в Донбас – б.р.), за да може максимално точно да се види и разбере ситуацията. А какво има да разбирам? Аз всеки месец съм там. Господин Путин! Готов съм да отида още по-далеч и да ви предложа да се срещнем в която и да е точка на украинския Донбас, където се води война. – заяви още държавният глава на Украйна.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Нинова: Изпълнихме свое обещание, но следете коя партия как ще... (СНИМКИ)

В кампанията ви обещахме преизчисляване на всички пенсии и Закон за възрастните хора и го направихме, обърна се лидерът на БСП към възрастните хора