Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Здравният министър на САЩ подаде оставка

Министърът на здравеопазването и социалните служби на САЩ Алекс Азар съобщи в Twitter, че е подал оставка, която влиза в сила на 20 януари в 12:00 ч. на обяд.

Той отбелязва, че ще изпълнява задълженията си дотогава, тъй като смята за свой дълг да помогне за плавното предаване на властта към екипа на избрания президент Джо Байдън.

Министърът е информирал с писмо президента Доналд Тръмп за оставката си. В него той осъжда щурма срещу Капитолия във Вашингтон.

Атаката срещу Капитолия беше нападение срещу нашата демокрация и срещу традицията за мирно предаване на властта, която САЩ първи въведоха в света, подчертава Алекс Азар.

По думите му, безредиците, предизвикани от привърженици на Тръмп, може да опетнят постиженията и историческото наследство на тази администрация.

В писмото си, което също е публикувано в профила му, Азар отбелязва и постиженията на правителството, като бързото разработване на ваксини срещу коронавируса.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Лондон: Русия е загубила най-малко 100 самолета от началото на войната

Русия вероятно е загубила поне 100 самолета с фиксирани...

Мъж загина при пожар в Силистра

Човекът е починал от задушаване

Протестиращи искат законови промени за тестването на шофьори

Протестиращите се събраха край езерото Ариана в София

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ заявиха, че няма да поемат „бойна роля“ в Украйна

Съединените щати не възнамеряват да поемат „бойна роля“ в...

От понеделник ЦИК започва регистрацията на партиите за изборите

Централната избирателна комисия обяви, че на 15 април 2024...

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Спешната линия 911 е прекъснала в няколко щата

В няколко щата на САЩ имаше прекъсване на телефона...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img