Здравната ни система е обезпечена, има достатъчно легла и медици, уверя Ангелов

Прочитания 4525
0 0

Не се налага промяна в мерките, които действат на територията на България. Това увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, цитиран от bTV.

Той заяви, че здравните власти следят стриктно всички данни за епидемичната обстановка у нас.

Системата е обезпечена и с достатъчно легла, и с достатъчно медици. За последните дни, от цифрите, които наблюдаваме, е увеличена с около 1% заетостта на болничните легла – от 10% на 11%. В интензивните отделения е от 4% на 4,8%. Тези числа към настоящия момент ни дават онази сигурност, необходима ни да не променяме мерките в България, обясни проф. Ангелов във връзка с нарасналия брой хоспитализирани с установена инфекция на COVID-19.

Той увери, че медицинските специалисти, борещи се на първа линия срещу заразата, ще продължат да получават допълнителното си възнаграждения от 1000 лева, докато трае обявената извънредна епидемична обстановка.

Във връзка с предлаганото увеличение на бюджета за здравеопазване от догодина, министър Ангелов уточни:

Продължават разговорите с Министерство на финансите. Търсим устойчивост на всички онези увеличения на трудовите възнаграждения на служителите на първа линия и тя ще бъде осигурена. Също така ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс за спешните отделения, за отделения за психиатрично болни пациенти, за лечение на пациенти с неспецифични и специфични белодробни заболявания, за отделенията за лечение на пациенти с коронавирус. Допълнителен финансов ресурс ще бъде насочен и към общинските болници, допълни министърът.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

6 партии в НС при избори днес в проучването на Алфа рисърч

66,2% от хората подкрепят протестите в страната