Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Заведенията възмутени, че Кацаров и Балтова пак са министри

Снимка: архив БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват категорично несъгласие с преназначаването на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова.

Според тях това е израз на „безпрецедентна арогантност и политическо безхаберие„, показващи, че исканията на бранша, заявявани досега под най-различна форма, остават пренебрегнати.

По тази причина от СЗБ и БАЗ се обръщат към Кацаров и Балтова с твърдението, че направеното от тях срещу бранша е геноцид и двете организации ие ще продължат да отстояват правата си с всички позволени от закона средства.

Те са категорични, че липсата на адекватна комуникация с бизнеса и на действия от страна на двамата министри за решаване на настоящите проблеми е показала огромния им управленски дефицит.

В лицето на Кацаров от бранша виждат човек, който целенасочено съсипва сектора, прикривайки така персоналната си вина за провалената ваксинационна кампания.

Провал, започнал с изказванията за пандемията и ваксините на гражданина Кацаров преди да седне в министерското кресло. Тези изказвания могат да бъдат определени само като грозна и безмилостна „заигравка“ със страховете на българските граждани. Заигравка, която същият този гражданин, вече „титулуван“ с гръмкото служебен министър на здравеопазването направи опит да заличи, като въведе прикрита задължителна ваксинация именно на нашия сектор„, подчертават от БАЗ и СЗБ и припомнят, че служебният премиер Стефан Янев е заявил, че задължителната васкинация е неприемлива, защото е дискриминация.

Относно министър Стела Балтова те посочват, че за месеците, през които тя е заемала поста в предишното служебно правителство, по никакъв начин не е защитила българския туризъм.

Отровните плодове на работата на служебните министри Стойчо Кацаров и Стела Балтова са вече факт – бутафорни противоепидемични мерки вместо силна и резултатна ваксинационна кампания, липса на социална и икономическа подкрепа както за работещите в сектора хотелиерство и ресторантьорство, така и за бизнеса, подчертават от бранша.

Те остро осъждат тези резултати и заявената липса на намерения за „промяна в политиката на новото служебно правителство„.

Според тях този подход ще доведе българския туризъм до крах.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Топ американски генерал: Времето на Украйна без помощ от САЩ изтича

Украйна ще изчерпи артилерийските снаряди и прехващачите на противовъздушната...

Депутати месят великденски козунаци за бедните пенсионери

Депутатите се скараха за великденските добавки за пенсионерите. Предложението за...

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Младеж попадна в ареста заради дрифт в Стамболийски

Полицията в Стамболийски арестува младеж, дрифтил из града. Сигнал за рисковите маневри...

Двама мъже са задържани за кражба на 180 хил. лева от къща в Костинброд

До момента е установена кражбата на парична сума в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img