Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Засега няма потвърждение, че мини плават в Черно море

Морските мини, за които има информация, че са откъснати от морска буря от бреговете на Одеса, могат да стигнат до българските териториални води най-рано до 2-3 дни. В момента заради силното морско вълнение няма кораби и лодки в открито море и реална опасност няма. Самата циркулация на водата е много вероятно да ги отнесе към Босфора.

Това каза областният управител на Бургас Стойко Танков.

До момента няма забелязани мини по българското крайбрежие. Взети са всички мерки да бъдат информирани собствениците на лодки и риболовни кораби, както и на товарните кораби за евентуалната опасност, увери Танков, като обаче накрай на брифинга изрично уточни, че това са превантивни действия, тъй като имат съмнения и в самата информация.

Дали изобщо има такива отнесени мини? Това е информация, която идва по линията на руските служби. Още повече, че не е от новорусийския център, а от Сочи.

Иначе когато се забележи такава мина или подобен предмет трябва да се уведоми на телефон 112, а сигналът ще бъде препратен към Центъра на морския ни флот във Варна. А също и към Бургас. Морска база Атия е способна да отстрани евентуалните боеприпаси.

От „Морска администрация“ също не смятат, че има непосредствена опасност на този етап. След получаването на предупреждението на правителството, са уведомени всички кораби.

От трафик кулата на бургаското пристанище се контролира корабният трафик в Черно море и се следи движението на корабите в акваторията на страната.

Мярката към този момент е превантивна. Все още нямаме пълна информация за количество и вида на мините, заяви и Христо Панайотов, изпълнителен директор на ИАРА.

Все пак от вчера са в комуникация с двете големи сдружение Черноморски изгрев и БГ фиш, за да предупредят своите кораби да внимават, в контакт съм и с Центъра ни за наблюдение на риболова. От там докладват, че времето не позволява влизането на лодки и кораби за улов, така че от тази гледна точка вариантите за произшествие с наши плавателни съдове – рибарски са намалени до минимум.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВР синдикатът защитава Калин Стоянов

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е човек от кариерата...

Вълна от рокади в енергетиката

С решение Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен...

Трима пострадаха при катастрофа край Добрич

Катастрофа е станала на пътя между Добрич и Варна,...

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Общественият съвет към ЦИК предлага да има нови образци на протоколите за вота

Редица предложения за организацията на изборите за национален и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img