Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Запазване на сегашните тол такси до края на годината искат работодателите

Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) изразява своята принципна подкрепа по отношение исканията на автомобилните превозвачи и спедиторите относно тол системата и тол таксите в страната.

В позиция относно работата на тол системата, включително Тарифата за обхвата и таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа, от АОБР предлагат мерки за намаляване на инфлационния индекс, в резултат на прилагането на тол системата. В тази връзка работодателите се обявяват против предложението за увеличение на таксите и обхвата на тол системата, предложен в проект за постановление на Министерския съвет, с което да бъдат узаконени предвидените промени. От АОБР призовават за запазване на сегашния размер на тол таксите до края на 2022 година и настояват за изготвяне на план за постепенното им и плавно повишаване с ясен времеви хоризонт.

От Асоциация на организациите на българските работодатели предлагат и механизми за увеличаване на приходите от тол такси. Една от идеите им в тази насока е да бъдат включени в обхвата на тол системата на някои второкласни пътища, по които се наблюдава интензивен транзитен трафик. Друго предложение предвижда облагане на транзитните второкласни пътища със същите такси, с които се облагат и първокласни пътища и магистрали, тъй като качеството на цялата пътна мрежа в България е сходно. Работодателите предлагат и въвеждане на забрани чрез пътни знаци за преминаване на превозни средства, извършващи транзитни превози, по останалата пътна мрежа, като те да се въвеждат съгласно Закона за движение по пътищата, с пътни знаци и да важат независимо от държавата на регистрация на превозното средство. Друга идея на АОБР е да се въведе ДДС за тол таксите.

От асоциацията настояват също за запазване правата и интересите на местния бизнес и българските потребители. Те виждат това чрез въвеждане на отстъпки в тол таксите за обем изминато разстояние на месец на превозно средство. Според АОБР отстъпките трябва да важат за пробег над 3000 км., над 5000 км. и над 7000 км. на месец по платената пътна мрежа. Работодателите предлагат при констатирани нарушения по отношение на недекларирани тол сегменти да се предостави седемдневен срок на превозвача да заплати незаплатените участъци от платената пътна мрежа и едва тогава да се пристъпва към начисляване на компенсаторна такса и максимален тол за деня.

Асоциация на организациите на българските работодатели апелира за своевременно намиране на решения от страна на държавата по отношение на посочените в позицията искания.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

11 задържани при протестите в Грузия

Служители на грузинското министерство на вътрешните работи са задържали 11...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

The Economist: Увелчават се шансовете руските активи да „плащат“ за война в Украйна

След като Русия унищожи Триполската електроцентрала на 11 април, Украйна...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Иран показва кадри от пожар в Чили като резултат от удар срещу Израел

Иранската държавна телевизия многократно показа видео на двумесечен пожар...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img