Заков за Ф-16: Нищо не е още договорено

News24sofia.eu
Прочитания 10720
0 0
Снимка: архив БГНЕС

„Нищо не е договорено.“ Това заяви министърът на обраната Драгомир Заков пред журналисти след участието си в парламентарния контрол в Народното събрание. Коментарът си той направи във връзка с посещението в САЩ и какво е договорено за изтребителите Ф-16.

Той обясни, че са се провели разговори със САЩ по отношение на придобиването на първите 8 изтребителя, обсъдени са и допълнителни въпроси по отношение на вторите осем. Допълнително е станало дума и за този период, в който би се получила празнота в изпълнението на еър полисинга.

Нашата отговорност е да можем да оставим нашите военновъздушни сили да извършват конституционните си задължения, търсим опции това да се случи.

Заков обясни, че няма яснота дали ще бъдат търсени Ф-16 втора ръка или друг тип изтребители, но това е само една от опциите.

Бройката изтребители не е била елемент на разговори, ще бъдат уточнени допълнително и ще бъдат пилотирани от български пилоти.

Той посочи, че ще трябва да бъде ускорено обучението на българските пилоти, за да може да летят на изтребителите Ф-16. Все още не сме получили офертата за следващите 8 изтребители Ф-16. Целта не е да се махат способности, а да намерим най-оптималният вариант за пакета, който искаме да придобие, подчерта военният министър.

Заков добави още, че и други изтребители ще дойдат у нас, освен нидерландските Ф-35, но не уточни от кои други държави.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Великобритания удря с нови санкции бившата съпруга и роднини на Путин

Великобритания наложи нови санкции срещу финансовата мрежа на руския президент Владимир Путин, съобщава „Ройтерс“. Под удара на новите наказателни мерки попадат бившата му съпруга и негови роднини. Изобличаваме и атакуваме сенчестата мрежа, правеща възможна луксозния начин на живот на Путин, и затягаме примката около вътрешния кръг от най-приближените му, заяви британският външен министър Лиз

Read More »