Законът за защита от домашно насилие отварял широко вратата за еднополовите бракове

Прочитания 3992
0 0

Промените в Закона за защита от домашно насилие са рецидив на Истанбулската конвенция и създават възможност да бъдат узаконени еднополовите бракове. Това заяви пред bTVдепутатът от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов.

Той посочи, че в параграф 19, точка 3 от закона за съпружеските начала се казва „съпружеските права при брак на две пълнолетни лица“.

Според него това отваря широко вратата за еднополовите бракове, защото липсва формулировката „брак на мъж и жена“, която присъства в Конституцията и Семейния кодекс.

Атанасов обясни, че се е консултирал с юристи от европейски страни, където еднополовите бракове са разрешени за тази формулировка.

Същността на един брак според българския морал и традиции е да се продължи родът, да се създаде семейство, подчерта той.

По негови думи бъдещият политически сблъсък ще бъде не толкова между десница и левица, а между консерватизма и неолиберализма.

В един момент привържениците на еднополовите бракове ще поискат да отглеждат деца. Те няма да знаят към кого да се обръщат с „татко“ и към кого с „майко“. Това е сложен психологически проблем, отбеляза депутатът.

Относно ескалацията на напрежението между България и Северна Македония заради връщането на сръбския език за изучаване в училищата Атанасов посочи, че това се е очаквало, защотоСърбия не е излизала от Македония от 1913 г. и македонизмът е сръбска политическа доктрина„.

Той припомни написаното от някогашния сръбски министър Стоян Новакович от 1886 г., че за да се откъсне населението на Македония от българската идея, която е хванала дълбоки корени, сръбската идея се нуждае от съюзник и това е македонизмът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

4 млрд. лв. са стопени от фискалния резерв през декември

4 млрд. лева от фискалния резерв са стопени през декември, съобщава БНР. По данни на Министерството на финансите към края на ноември 2020 г. в резерва има 12,6 млрд. лева, докато месец по-късно – 8,6 млрд. лева. От ведомството посочват, че Бюджет 2020 г. завършва с дефицит от 3,5 млрд. лева – под заложеното в актуализирания

Read More »