Захариева отрича блокирането на Скопие за ЕС да е заради изборите у нас

Прочитания 7236
0 0

Блокирането на преговори за членство на Северна Македония с Европейския съюз няма нищо общо с предстоящите избори в България. Това заяви за „Политико“ външният ни министър Екатерина Захариева, съобщава БГНЕС.

Тя бе категорична, че позицията на София по въпроса няма да се промени след вота през април.

Опитваме се да бъдем максимално позитивни. Но не мисля, че нещо може да се промени, освен ако нашите приятели не са готови да приложат Договора за приятелство от 2017 г. и да спазват ангажиментите си, отбеляза ръководителят на българската дипломация..

По нейни думи има ясни условия за започване на преговорите, а именно осезаеми резултати при прилагането на споразумението от Преспа между Гърция и Северна Македония, както и Договора за приятелство, сключен с България.

Според Захариева трябва да успокоим емоциите. Тя поясни, че харесва емоционалните народи на Балканите. Според нея обаче, когато се прави опит за постигане на споразумение и компромис, е по-добре да те да разговарят помежду си, отколкото чрез медиите.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

По-малко операции у нас през 2020 г. заради пандемията

Между 8 и 22% по-малко операции в неврохирургията, кардиохирургията и ортопедията са извършени в страната през 2020 г. Това сочи анализ на „Индекс на болниците“. Спад от 22% се отчита при операциите на сърце у нас през миналата година спрямо 2019 г. Общо 4707 операции на възрастни са направени в страната, като […]