Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Загинали и ранени при експлозия в центъра на Истанбул (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Шестима души бяха убити, а други 53 бяха ранени в неделя, когато експлозия разтърси оживената пешеходна улица „Истиклял“ в центъра на Истанбул при инцидент, който президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нарече бомбен атентат, който „мирише на тероризъм“, съобщи „Ройтерс“

Усилията да бъде победена Турция и турския народ чрез тероризъм ще се провалят днес, точно както се провалиха вчера и както ще се провалят отново утре„, каза Ердоган на пресконференция.

Нашите хора могат да бъдат спокойни, че виновниците зад нападението ще бъдат наказани, както заслужават„, каза той, добавяйки, че първоначалната информация предполага, чежена е играла роля“ в него.

Би било погрешно да се каже, че това несъмнено е терористична атака, но първоначалното развитие и първоначалната разузнавателна информация от моя губернатор е, че мирише на тероризъм„, каза Ердоган.

Никой не е поел отговорност за взрива, но Истанбул и други турски градове са били мишена в миналото на кюрдски сепаратисти, ислямистки бойци и други групи.

Губернаторът на Истанбул Али Йерликая пръв заяви, че има загинали и ранени в резултат на експлозията на пешеходната улица „Истиклял“ в центъра на мегаполиса на 200 метра от площад „Таксим“. Информацията е разпространена от турските медии.

Днес, около 16:20 (местно време, 15:20 българско време), избухна експлозия на улица „Истиклял“ в нашия квартал Бейоглу. Има загинали и ранени. На мястото бяха изпратени екипи от полиция, лекари, пожарникари и Спешна помощ„, написа политикът на страницата си в „Туитър“.

На видео, разпространено в социалните медии се виждат няколко тела на земята, като се предполага, че поне някои от тях са смъртоносно ранени. Журналистическата група „Белингкат“ съобщава, че преди експлозията е забелязана торба, в която се предполага, че се e намирал експлозива.

Министерството на външните работи съобщи, че засега няма данни за пострадали български граждани.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Авиокомпании променят маршрутите си след израелската атака срещу Иран

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се...

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно, уверява ЦИК

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това...

Замърсяване на река Княжеска в София беше установено при проверка по сигнали

Установено е замърсяване на река Княжевска (Владайска - б.р.) в едноименния...

Нидерландия ще ни съдейства пред Австрия за пълен Шенген

Неприемливо е да не сте членове на Шенген и...

Урсула фон дер Лайен призова Израел и Иран да се „въздържат от по-нататъшни действия“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img