Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Задържаха близо 40 000 нелегални цигари на „Дунав мост-Русе“

Митничари задържаха 39 120 къса цигари и 237 л алкохол в района на ГКПП „Дунав мост-Русе“, съобщи Агенция „Митници“. На 24 януари, около 12:15 часа граничарите са спрели тир за проверка, пътуващ от Турция за Румъния. Водачът обяснил, че няма нищо за деклариране. При извършената проверка от вътрешната страна на предната броня на влекача митничарите открили прикрепени два пакета, увити в черен найлон. Шофьорът обяснил, че това са цигари, които е купил от безмитен магазин и ги носи на свои роднини. В двата пакета са открити 2000 къса цигари.

Ден по-рано, в 10 часа, отново в района на ГКПП „Дунав мост-Русе“ е отклонен за проверка напускащ страната пътнически микробус. Превозното средство пътува от България за Белгия. В товарното отделение личния багаж на водача са открити 12 720 къса цигари с български бандерол и 138,2 литра бутилиран алкохол, също с български бандерол. Повечето от спиртните напитки са ракия в разфасовки от 0.7 и 1 литър.

Само два часа по-късно митническите служители спират такси, шофирано от румънски гражданин, в което освен водача има още един пътник. В чанта за лаптоп на пасажера инспекторите откриват 3200 къса цигари с български бандерол. Още 21 200 къса цигари и 99,6 литра алкохол (всички с български бандерол) са задържани на 21.01.2021 г. в напускащ страната автомобил. И при четирите случая тютюневите изделия и спиртните напитки са иззети заради нарушения на акцизното законодателство, а на нарушителите са съставени актове.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

ЕС изолира със санкции фабриката за дронове на Иран

Европейският съюз ще предприема допълнителни санкции срещу Иран. Това...

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, осквернил гроба на патриарха

Софийската районна прокуратура ще поиска постоянен арест за 37-годишния...

МВнР кани чужди организации като наблюдатели на предстоящия вот 2 в 1

Министерството на външните работи е отправило покани за международно...

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Моторист е в кома след тежка катастрофа в София

Моторист е в кома след тежка катастрофа в София....

САЩ прехвърлят войски в Сирия и Ирак

Командването на САЩ премества допълнителни сили в Близкия изток...

Кабинетът и ЦИК работят в синхрон за честни и прозрачни избори

ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна...

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

11 задържани при протестите в Грузия

Служители на грузинското министерство на вътрешните работи са задържали 11...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img