За Явор Нотев не е страшно да се стигне до редакция на промените в Конституцията

Views 12242
0 0
Снимка/иточник: „Канал 3“

Когато се стигне до обсъждане на проектите за Конституцията, няма нищо лошо и страшно да се стигне до редакция, преработка, допълване или изменение на тези текстове, докато те станат юридически изрядни и приемливи за 2/3 от народните представители. допълни Нотев. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият заместник-председател на парламента и член на правната комисия Явор Нотев.

Той призна, че за него е било изненада, че такъв проблем застава на дневния ред на обществото след определена дълбочина на обсъждане на конкретни въпроси и представяне на определено виждане на обществото за тяхното решение.

Според него не е било възможно процедурата да бъде стартирана и след това да бъде формирането на основните въпроси, които тя трябва да реши.

По думи на Нотев призивът за смяна на системата по-скоро е звучал в контекста на демонстрациите, отколкото в думите на разумните лидери на партии, които формират общественото мнение.

Този мащаб на въпросите, които трябва да бъдат поставени на масата, трябва да намерят място в процедурата, която се задейства със събирането на 120 подписа, които да кажат „да, предстои промяна на Конституцията и ние сме „за“ тази промяна“, обясни той.

Според него е много трудно да се заяви общо становище от независимите депутати.

Нотев заяви, че независим трябва да е всеки народен представител, необвързан с политически пристрастия.

По негови думи готовността да се разговаря за промяна в Конституцията е добър сигнал.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Около 49% от общините в България са с просрочени задължения

Според официалните данни, публикувани от Министерството на финансите, просрочените задължения на общините към 30 юни 2020 г. са в размер на 168.2 млн. лв., в т.ч. по бюджета на общините – 143.8 млн. лв. Финансовото ведомство уточнява, че тези просрочени задължения са формирани от 130 общини (49% от общия брой), а 135 общини […]