За пълзящ военен преврат предупреди началникът на кабинета на Нинова

Views 10199
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Румен Радев и Бойко Борисов водят политическия инженеринг в БСП и вътрешната опозиция. Тази позиция изрази пред БиТиВи Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Корнелия Нинова и на Румен Радев.

С Радев се скарахме, защото се опитваше да свали Корнелия Нинова, подчерта той. По думите му Борисов си направил „Демократична България“ (ДБ), а Радев първо „Има такъв народ“ (ИТН), после „Продължаваме промяната“ (ПП), а сега и „Български Възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Служебното правителство затъна в най-голямата чистка за последните години, смята Методиев. Със списъци се изчиствали хората. Опитват се да овладеят държавата, върви фашизоидна чистка, каза той. Връщали се на власт калинките на ГЕРБ, според него.

По думите му икономическите интереси на президента са в основата на разрива с ПП, според Методиев като той допълни, че явно държавният глава иска всички да му козируват. В момента в страната върви пълзящ военен преврат, според политолога. Методиев трябвало да избира да участва в преврата срещу Нинова или да напусне Румен Радев през 2020 и според него президентът имал свой кандидат за лидер на БСП.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Сарафов: Водещата версия за катастрофата е човешка грешка

Шофьорът вероятно ще бъде привлечен като обвиняем, каза зам.- главният прокурор