За коалиционен съвет по екология настоява Емил Димитров

Views 350
0 0
Емил Димитров, снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров иска Коалиционен съвет на тема екология. В сутрешния блок на БНТ той посочи, че никой не си дава сметка какво прави. След третия му ден като министър имало вот на недоверие в областта на екологията, който бил изключително оправдан и правилен.

Като минат шест месеца дали няма да има следващ вот – ще има. Телевизиите всеки ден отделят половин час за екология. Един коалиционен съвет на тема екология можеше да има, а не като дойде следващият вот на недоврие. Защо не се направи коалиционен съвет и за това, пък може и някои проблем да решим“, настоя екоминистърът.

Той е диалогичен човек и иска да се справи с проблемите с отпадъците. Какъвто закон са ми дали, такъв ще изпълнявам, каквито промени ми приемат, такива ще изпълнявам, каза Ревизоро.

По темата за водната криза, Емил Димитров коментира, че не може към един язовир да се закачат 10 града и да не си оправят водопроводната мрежа. Ако ние имаме МРРБ и то не може да реши проблемите на един висок блок и на едноетажни къщи, проблемът трябва да го реши МОСВ – ние не сме водопроводна компания, ядоса се Ревизоро.

По думите му Радомир са откраднали вода от язовир „Студена“ и когато стана скандала с намаляването на водата, са изпратили булдозери да заличат следите. В момента има вода и всичко започва отначало, коментира екоминистърът.

Той посочи, че в Радомир имат 25 изовира и още толкова сондажа. Ние и водомерите ли да слагаме накрая, недоумява министърът за всички проблеми, които се прехвърлят на ръководенето от него министерство.

Няма да подпиша никога, докато не получа писмо от Общинския съвет на Перник„, даде да се разбере Ревизоро.

Радомир имат право на вода, но да си питат кмета защо не си е оправил сондажите, каза той.

Министърът предупреди, че язовир „Студена“ е спрял да се пълни. Язовир „Искър“ се държи на 85%, „Бели искър“ на 84%, Йовковци на 87%.

Язовирите ни за вода са над 85%. Благодарност на кмета на София, че изчисти под Панчарево реката в случай, че се налага да изпускаме от язовира. Пазим го максимално пълен за 4-5 години София да има вода, но не знаем дали ще има криза или не„, обясни министърът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Атанас Мангъров наблюдава "игри на тестове"

Наблюдаваме „Игри на тестове“, не може да затвориш някой въз основа на тест. Това заяви в директорът на Детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV във връзка с разминаването в резултатите на РЗИ и частни лаборатории. Информационна агенция News24sofia.eu припомня, че имаше разминаване в резултатите […]