Южна Осетия решава на референдум присъединяването си към Русия

News24sofia.eu
Прочитания 4823
0 0

Президентът на Южна Осетия Анатолий Бибилов назначи с указ референдум за влизането на републиката в Русия за 17 юли.

Ръководен от историческото желание на народа на Република Южна Осетия за обединение с Русия, в съответствие с параграф 16 на член 50 от Конституцията на Република Южна Осетия, решавам: да свика референдум на Република Южна Осетия. Осетия по въпроса „Подкрепяте ли обединението на Република Южна Осетия и Русия?“ – се казва в указа, чийто текст е получен от „Интерфакс“.

По-рано в петък Бибилов изпрати документи за референдума във Върховния съд на Южна Осетия.

Днес ЦИК единодушно подкрепи инициативата за присъединяване на Южна Осетия към Русия. Документите са внесени в съда. Чакаме решението на съда и нашата голяма мечта ще се сбъдне много скоро„, написа Бибилов в канала си в Telegram.

Според него, Русия и Южна Осетия са свързани с обща история.

Това не е просто партньорство или приятелство. По-скоро това е доверителна връзка между двама братя, където по-големият брат винаги ще разбира и подкрепя с думи и дела, а по-малкият брат ще почита и помага на по-големия. време, напълно наясно със самодостатъчността и равенството на правата на всеки. Време е да се обединим„, отбелязва той.

На 30 март Бибилов обяви, че Южна Осетия ще предприеме законови стъпки за присъединяване към Руската федерация.

Припомняме, че тогава Грузия се обяви против такъв референдум.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Поредни израелски въздушни удари над Сирия

Петима души са били убити, а седем други – ранени при предполагаем израелски въздушен удар в петък вечерта в Северозападна Сирия. Това съобщи държавната информационна агенция на страната. Един от убитите е цивилен. Сред ранените има дете.  Това беше вторият предполагаем израелски удар по страната от дни, след като ракети бяха изстреляни в

Read More »