Йотова сравни проекта на Василев и Петков с партията на Макрон

Views 12018
0 0

Новият политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще привлече младите хора, които търсят реализация. Това мнение изрази вицепрезидентът Илияна Йотова по време на официално посещение в Свищов, съобщава bTV.

Тя изтъкна, че често употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават и носят след себе си много отговорности.

Надявам се, когато тази партия стане част от новия парламент, да запомни онова, с което тръгна – да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи Йотова.

Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията „Франция напред“ на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на „Граждани в Испания“, това също е центристка партия„, коментира още тя.

Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече „читави хора“ от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят.

Вицепремиерът обяви, че инициативен комитет ще издигне кандидатурата им с Румен Радев за предстоящите президентски избори.

Йотова обясни, че в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях „водещ ще бъде цветът на България“.

По нейни думи днес ще започне конструирането на инициативния комитет, като той ще бъде обявен съвсем скоро, съгласно сроковете, дадени от ЦИК.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Президентът връчи орден „Мадарски конник“

Държавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с орден „Мадарски конник“ първа степен почетния консул на България в Канада Георги Паничерски за неговите големи заслуги и личен принос за развитието на двустранните отношения. Награждаването е и в контекста на отбелязването на 55 години

Read More »