Йорданка Фандъкова пред News24sofia.eu: СО изпълнява и чака нови указания за проверки на Витоша

Views 328
0 1
Кмеът на София – Йорданка Фандъкова, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Изпълняваме указанията и днес имах среща с главния прокурор Иван Гешев за нови указания за проверка на останали обекти в зоната на природен парк „Витоша“ за законосъобразност на строителството.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос за разпоредената проверка от ВАП да бъде проверена вилата на бизнесмена Васил Божков на Витоша въпросът до кметицата е на репортерът ни Нина Александрова.

Тя напомни, че в Столичната община получили разпореждането и указанията на прокуратурата в края на миналата седмица. Главният архитект Здравко Здравков вече бил разпоредил комисия, която вече извършва проверки.

Координирано ще бъдат направени проверките във възможно най-кратки срокове, каза още Фандъкова.

Припомняме, по-рано днес ВАП сезира кмета на София да извърши незабавна проверка на място и по документи на строежа на вила „Аглика“ в природен парк „Витоша“.

На 23 юни пракуратурата разпореди и на началника на ДНСК да провери строежа на витошката вила на Божков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Нина Александрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Фандъкова очаква инженерни решения за наводненията на Лъвов мост

Между 50-60 литра на квадратен метър е падналият дъжд само в рамките на час. Така столичният булевард Йорданка Фандъкова коментира пред журналисти щетите от снощния порой. 12 дървета са паднали вследствие на бурята в различните паркове на София, като екипите на дирекция „Зелена система“ работят по отстраняването на множество клони […]