Йордан Цонев: Обвинението срещу Пеевски по „Магнитски“ е скалъпено в български офиси

News24sofia.eu

Оставаме верни на геополитическия си избор, не сме срещу Америка, категоричен е политикът от ДПС

Прочитания 2832
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Искаме да изясним истината за Пеевски, защото според нас обвинението срещу него е скалъпено в български офиси. И ние казахме къде. Оставяме верни на своя геополитически избор, оставаме верни на Америка, но по този въпрос имаме различия и ще отстояваме нашата независимост.

Това заяви Йордан Цонев от ДПС, коментирайки наложените на Делян Пеевски санкции по „Магнитски“ в ефира на „Панорама“ по БНТ.

Геополитически и ценностен избори на България до голяма степен е подпомогнат и иницииран от ДПС и почетният председател Ахмед Доган. И това го знае всеки български гражданин. Ние не подлагаме на съмнение нашия геополитическия избор – НАТО и ЕС. Никога няма да си развалим отношенията с Америка, защото за нас е най-важният партньор, каза Цонев.

Това обаче не означава, че като сме направили нашия геополитически избор, че ще приемаме неща, които за нас са неприемливи. Не означава, че трябва да има съмнение в българското общество, че сме избрало някакъв тип васално управление. Ние сме нация, ние сме държава. Съдът определя кой е виновен. Ние заявихме достатъчно ясно на нашия председател Карадайъ и на американското посолство, че искаме доказателства. Докато не видим доказателства, стоим зад Пеевски„, бе категоричен Цонев.

Питаме всички български институции и европейски институции по казуса Пеевски. Има ли данни? Питаме посолството. Изпратихме писмо и до Конгреса. Питаме всички. Искаме да изясним истината за Пеевски, защото според нас обвинението срещу него е скалъпено в български офиси. И ние казахме къде„, подчерта депутатът от ДПС.

Затова ние оставяме верни на своя геополитически избори, оставаме верни на Америка, но по този въпрос имаме различия и ще отстояваме нашата независимост„, заключи Йордан Цонев.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Иванов и Манолова търсят един смел депутат

Депутатите от „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ са събрали 37 подписа за свикване на извънредно заседание на парламента в понеделник, на което да се гласува приетото днес в правна комисия преминаване на Бюрото за защита на свидетели към Министерство на правосъдието. Христо Иванов, ДБ, се обърна с кратък

Read More »