Янев иска обществеността да разбере как са харчени парите за АМ „Хемус“

Прочитания 8685
0 0
Снимка: Министерски съвет

Предполагам, че ще има допълнително развитие по темата с АМ „Хемус“ и се надявам обществеността да разбере как са харчени обществени средства. Това заяви в Благоевград премиерът Стефан Янев.

Той посочи, че отдавна има притеснения за разходването на средствата от „Автомагистрали“.

Янев подчерта, че очаквам прокуратурата да действа съобразно закона, тъй като това е нейно задължение.

Запитан как ще коментира исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев, служебният премиер заяви, че най-важното е какво иска обществото, а не отделни министри.

По негови думи има усещане за липса на справедливост, която трябва да се компенсира с определени действия, с реформа в съдебната власт. Каква ще е тя е въпрос на широк дебат и консенсус в Народното събрание, посочи той.

Според служебният премиер акциите на полицията срещу купуването на гласове са важни. Той изрази очакване действията на МВР да дадат резултат в борбата срещу купуването на гласове. „Това явление застрашава нашето усещане, че най-висшето ни право – възможността ни да влияем пряко на властта, е чрез нашия вот. Когато ние не сме убедени, че нашият глас е важен, това води до демотивиране на хората да гласуват„, изтъкна министър-председателят.

Относно вчерашната работна среща между представители на синдикатите, на работодателите и на правителството Янев подчерта, че целта на подобни срещие да има диалог, който е от съществено значение при подготовката на дискусиите в тристранния съвет. По отношение на размера на минималната работна заплата той изтъкна, че темата предстои да бъде дискутирана и по нея да се развива дебат в Народното събрание. Министър-председателят беше категоричен, че при управлението на държавните финанси е нужен баланс, като се взима предвид както социалната политика, здравеопазването и образованието, така също и възможността на икономиката да се развива.

Пред братската могила-костница в Благоевград министър-председателят засвидетелства почит и преклонение пред загиналите в защита на града войници и офицери.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Родилка загуби битката с Covid-19 в Пазарджик

Раждането е извършно успешно