Янев: Хартията измества важните проблеми на обществото

Views 14297
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Фокусирането на депутатите върху промените в Изборния кодекс преместват фокуса от реално важните проблеми на гражданите като покачващите се цени на фона на предстоящата зима. Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание председателят на „Български възход“ Стефан Янев.

Гражданите очакват от нас, народните представители, да решаваме приоритетно въпросите от дневния ред на обществото. В условия на инфлация, в условия на ситуация, в която всеки е загрижен за утрешния ден, за плащането на сметките, изместването на дневния ред по отношение на дебатите и гласуването по Изборния кодекс не отговарят на дневния ред на обществото. Въпросите, свързани с цената на живота и бъдещето на България в следващите месеци, са много по-важни„, каза бившият служебен премиер.

Хартията, смята той, давала повод за създаване на нови разделителни линии в обществото, докато следвало напротив – да се търси начин да бъдат решени наболелите проблеми в духа на единство.

Именно за да бъдат адресирани въпросните проблеми, от „Български възход“ настояват да бъде приложен новоразработен регламент на ЕС за компенсация на бизнеса и гражданите заради високите енергийни сметки чрез преразпределяне на свръхпечалбите на енергийните дружества.

Това ще позволи тази помощ да бъде много по-целенасочена и съответно да бъде не само за бизнеса, а и за домакинствата„, изтъкна партийният лидер. Служебният кабинет обаче бил „крайно пасивен“ по отношение на прилагането на въпросния регламент, заяви на свой ред депутатът от „Български възход“ Георги Самандов.

Стефан Янев коментира и стратегията на президента Радев да не бърза с връчването на мандатите за съставяне на правителство. „Бавенето дали има смисъл или не – очевидно дава повече време за диалог, но от друга страна като че ли посланието, че с бавене ще се постигне нещо, не е много аргументирано. Нито бързането, нито прекаленото бавене е добра идея.“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Дебатът за Изборния кодекс започна от 52 изказвания по заглавието (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Докато той започна да чете доклада, депутатът Настимир Ананиев стана и започна да размахва депутатската си карта, поради което бе отстранен за едно заседание