WSJ: Г-7 и Байдън се противопоставят на намаляването на тавана на цените на руския петрол

Екип на News24sofia.eu

Нови мерки

Views 1864
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Страните от „Голямата седморка“ се противопоставят на понижаването на тавана на цената на руския суров петрол под сегашното ниво от 60 долара за барел, пише Wall Street Journal (WSJ).

Вестникът се позова на свои анонимни източници.

Според тях президентът на САЩ Джо Байдън на среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен миналата седмица изрично е заявил, че „във Вашингтон в момента няма апетит за коригиране на санкциите„.

Таванът трябва да бъде преразгледан през март и някои страни от ЕС, най-вече Полша и балтийските държави, искат да го определят възможно най-ниско, за да намалят по този начин руските приходи, отиващи за финансиране на агресията срещу Украйна.

Тази седмица представителите на ЕС започват да обсъждат евентуално преразглеждане на тавана на цените на петрола в Русия, отбелязва изданието.

Според съществуващите споразумения преразглеждането се извършва на всеки два месеца. През януари в резултат на разговорите беше решено таванът да остане на 60 долара за барел.

По-рано агенция Блумбърг, позовавайки се на информирани източници, съобщи, че властите на Полша, Латвия и Литва призовават да се намали таванът на цените на петрола от Русия, определен през декември на 60 долара за барел, на 51,45 долара за барел.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Nasdaq обяви отписване от борсата на знакови руски компании

Мерки срещу руската агресия