Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Взривове в Киев

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Утрото на 26 юни в Киев започна неспокойно, съобщава агенция „Униан“. Жители на града са чули няколко взрива. По-късно тази информация е потвърдил кметът на украинската столица Виталий Кличко.

За това Кличко е писал в страницата си в Telegram.

Първоначално в местни Telegram-канали се е появила информация, че жители на няколко града са видели ракети, които са летели в посока Киев. Впоследствие е съобщено, че в столицата са избухнали експлозии. По-късно информацията е коментирал и кметът Кличко.

Той е потвърдил за взривовете и отбелязал, че те са чути в Шевченковски район. От думите на Кличко става ясно, че е възможно да има пострадали, тъй като на мястото на инцидента са пратени медици.

Приятели! Няколко взрива в Шевченковски район. Екипи на Бърза помощ и спасители отиват на място. По-подробна информация – по-късно„, е съобщил той.

След това Кличко е добавил също, че медиците и спасителите вече се пристигнали на мястото на инцидента. Той е съобщил още, че специалисти евакуират хора от две жилищни сгради.

Припомняме, че вчера Русия предприе масирана ракетна атака срещу Украйна. За пръв път руски бомбардировачи изстреляха крилати ракети и от въздушното пространство на Беларус – 24 ракети удариха Житомир и предградията му. Един военнослужещ беше убит, а друг бе ранен.

На ракетен обстрел бяха подложени подложени също централния украински град Днепър и Запорожие в югоизточната част на страната.

Бяха изстреляни и шест ракети по военен обект в района на Яворов в Лвовска област. Две от шестте ракети, изстреляни от Черно море, бяха свалени от силите за противовъздушна отбрана. Беше съобщено за четирима пострадали.

Ракетни удари имаше и по селище Десна в Черниговска област. Към него бяха изстреляни общо 20 ракети откъм Беларус, както от самолети, така и от земята. Инфраструктурата на населеното място е напълно разрушена.

По-късно „Униан“ разпространи информация за ракетния обстрел в Киев от Държавната служба за извънредни ситуации (ГСЧС). По предварителни данни има пострадали.

В 06:29 ч. е съобщено за пожар в 9-етажна жилищна сграда.

Веднага на място са пристигнали най-близките пожарно-спасителни екипи. Те са установили, че вследствие на обстрела е възникнал пожар в 9-етажна жилищна сграда. Частично са разрушени 7-ия, 8-ия и 9-ия етаж. Пожарът е обхванал площ от 300 кв. м.

Към момента се провеждат мероприятия по ликвидирането на пожара и спасяването на хората. По предварителни данни има пострадали. На място работят 19 единици противопожарна техника и 67 души личен състав„, се казва в съобщението.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в сутрешната си сводка за ситуацията на фронта съобщава, че руснаците са се съсредоточили върху обкръжаването на украинските сили край Лисичанск.

Под обстрел за районите на селата Вовчояровка, Лоскутивка, Бяла гора, Верхнекаменка, Вемка, Верхнекаменске и Золотаровка. Двойка самолети Су-25 нанесоха въздушен удар в близост до село Била Хора.

В посока Северск руснаците обстрелват с артилерия граничните райони на Сумска и Черниговска област.

Продължават сблъсъците в Харковска област, в посока Славянск, както и в Запорожско.

Ситуацията във Волинска и Полеска област остава непроменена. Руската армия не е била активна в посока Краматорск.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза...

САЩ предупредиха дипломатите си да не напускат градовете в Израел

Американското посолство е предупредило служителите си да не пътуват...

Водата в руската Курганска област продължава да приижда

Село Каминское в Курганска област на Русия беше евакуирано...

„Български пощи“ няма да приема пратки за Израел

"Български пощи" спира приемането на пратки за Израел от...

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

Задържаха трима тийнейджъри в Германия по подозрение в тероризъм

Трима тийнейджъри, заподозрени в планиране на екстремистка атака, бяха...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img