Вулканът Семеру в Индонезия се събуди отново (ВИДЕО)

Жителите на остров Ява се евакуират

Views 4316
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Вулканът Семеру на индонезийския остров Ява започна да изригва рано тази сутрин, съобщава „Ройтерс“.

Започна евакуацията на живущите в близост до него, като досега 93 жители са настанени в приюти.

По данни на японската метеорологична агенция стълбът от пепел, изхвърлен от вулкана, е достигнал височина от 15 км.

Изригването в източната част на Ява, на около 640 км източно от столицата Джакарта, идва след поредица от земетресения в западната част на острова, включително едно миналия месец, при което загинаха над 300 души.

Индонезийският център за вулканология и смекчаване на геоложките опасности повиши нивото на вулканична активност до четвърта степен.

С повишеното ниво на тревога властите предупредиха жителите да не извършват никакви дейности в рамките на 8 км от центъра на изригването на Семеру.

Приблизително по същото време миналата година при друго изригване на Семеру, най-високата планина на Ява, загинаха повече от 50 души, а хиляди бяха разселени.

С общо 142 вулкана на своя територия Индонезия има най-голямото население в света, живеещо в близост до вулкан.

Смъртоносното земетресение от края на ноември, което удари западната част на Ява, беше плитък трус с магнитуд 5,6 по Рихтер. Трус с магнитуд 6,1, регистриран на много по-голяма дълбочина вчера, принуди хората да се евакуират от сградите, но не причини големи щети.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Модифицират корона от XVII век за коронацията на Чарлз III

Короната на Свети Едуард беше извадена от Лондонската кула, за да бъде модифицирана за церемонията по коронясването на Чарлз III следващата година. Това съобщи „Дойче Веле“, позовавайки се на Бъкингамския дворец. Короната на Свети Едуард е преместена на тайно място. Короната от 17-ти век е централната част на бижутата на короната, […]