Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Втори ден поред празна пленарна зала

Снимка; архив БГНЕС

Отново в пленарна зала няма кворум за начало на работния ден на 47-то Народно събрание.

110 депутати се регистрираха в 9 часа, обичайното време за началото на заседанието. Както и вчера в зала не влязоха депутатите от ДПС, ГЕРБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“

Председателят Мирослав Иванов даде почивка до 9.30, когато ще бъде направен втори опит за старт на пленарното заседание.

И след почивката парламентът не събра кворум – регистрираха се 112 народни представители, като така и днешното заседание се провали. Желая ви приятен ден, пожела Мирослав Иванов на депутатите в зала. Викове „Мафия“ огласиха пленарна зала.

Вчера депутатите от четирите партии ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не се регистрираха и провалиха заседанието, което беше и очаквано, тъй като настояваха първо да бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков. Това се и случи на извънредното заседание вечерта, като вотът беше успешен и доведе до свалянето на кабинета, който вече е в оставка.

От „Продължаваме промяната“ обаче обявиха и друга теза за липсата на депутатите – първата точка от дневния ред, която би трябвало да бъде избор на нов председател на Народното събрание, след като със 125 гласа, също на депутатите на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ бе свален от поста Никола Минчев.

Според правилника на Народното събрание временно изпълняващ длъжността председател може да ръководи законодателния орган за 14 дни, като до тогава трябва да се избере нов.

Според най-голямата парламентарна група останалите парламентарни групи, наричани от тях „новото мнозинство“, нямат нито съгласие, нито кандидатура за нов председател на НС, която да могат да прокарат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Китай призовава към спокойствие в Близкия изток (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е...

Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие

Живко Коцев също ще бъде обвиняем по случая с Агенция „Митници“

Обмислят създаване на нов закон за земеделските кооперативи

Министърът на земеделието и храните и браншови организации се...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Иран показва кадри от пожар в Чили като резултат от удар срещу Израел

Иранската държавна телевизия многократно показа видео на двумесечен пожар...

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img