Всички бизнеси да са равнопоставени искат от Българската търговско-промишлена палата

Views 1690
0 0

Да бъдат преразгледани ограничителните мерки за големите нехранителни магазини настояват от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщиха от БТПП.

Повод за това мнение е отворено писмо до Правителството и Националния оперативен щаб от управителите на някои от големите вериги за нехранителни стоки. В него те заявиха, че не подкрепят противоепидемичните мерки за затваряне на магазините за нехранителни стоки с площ над 300 кв. м.

Според бранша уверяват, че в магазините за нехранителни стоки, при спазване на дистанция няма струпвания на хора. Потокът от клиенти не оправдава наложената забрана. Противоепидемичните мерки са в пъти по-ефективни и адекватно приложими при по-голяма площ на магазините, а затварянето им води до пренасочването на целия клиентски поток към по-малки обекти, се казва в писмото.

Становището на експертите в Българската търговско-промишлена палата е, че всички бизнеси трябва да бъдат равноправно третирани. Нека ограничителни мерки бъдат обосновани от медицинска гледна точка. Така без достатъчно аргументи, държавата поставя в неравноправно положение големите търговски вериги, смятат от БТПП.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Хаджигенов: Госпожите Манолова и Дончева нито са чули, нито са разбрали

Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено. Това каза в отговор на брифинга на Мая Маноловаи Татяна Дончева адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“. Това е толкова възможно, колкото БСП, ДПС или дори ГЕРБ да решат да подкрепят правителство на […]