Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Всеки ден БСП ще искат в НС тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Всеки ден парламентарната група на „БСП за България“ ще настоява депутатите да разгледат законопроекта на партията за промени в Наказателния кодекс, които да утежнят значително наказанията за пияни и дрогирани шофьори.

Това заяви от трибуната в НС лидерът на соцпартията Корнелия Нинова.

Сигурно сте чули, че пияният и дрогиран шофьор, който уби дете в Казанлък, е пуснат под гаранция от 3000 лева. Проговаря ли ви съвестта да се промени дневният ред и да се приемат промените в Наказателния кодекс, с които предлагаме за пияни и дрогирани шофьори да няма партични гаранции, да се лежи в затвора до 20 години?“, попита колегите си Нинова във връзка със случая от казанлъшкото село Бузовград.

За пореден път обаче тя получавала отговор, че това не било важно и че „има време„.

Това е работа за половин час, това са два текста, които имат подкрепа и от прокуратурата, и от съда. Ние от БСП няма да спираме да поставяме този въпрос всеки ден. Всеки ден по един депутат от БСП ще става и ще повдига темата. Ще стане като тази прословута фраза от Рим – Картаген трябва да бъде разрушен.“

Депутатите да се занимаят с темата поискаха и от „Възраждане“, подкрепяйки искането на БСП, но настояха да се гледа техният законопроект, който също предвижда повишаване на наказанията, както и конфискация на МПС.

Малко по-късно завишаването на санкциите за ПТП с дрогирани или пияни шофьори коментира на брифинг в НС Петър Петров. Той поиска да се сложи край на войната по пътищата и да се намалят невинните жертви по пътищата.

Още на 25 октомври партията внесла предложение за промени в НК за завишаване на санкциите за пътни инциденти, при които шофьорът е пиян или дрогиран. Петър Петров е категорично за по-високи санкции.

„Възраждане“ иска временно спиране на колата от движение за срок от една до 5 години. Шофьорът не трябва да бъде допускан до пътя, според народния представител.

На обществото му е омръзнало да чува за инциденти с шофьори рецидивисти. За тези законови промени стоят човешки съдби. В подкрепа на законопроекта застанаха хора, загубили деца и внуци в катастрофи, изтъкна той.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Юлия Навалная: От Путин може да се очаква всичко

Кремъл води отдавна войната си в сърцето на Европа

Русия осъди на седем години учен в областта на хиперзвуковите технологии

Руски учен, работил върху хиперзвукови технологии, беше осъден на...

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img