Временната комисия за газовите доставки щяла да се засекрети, ако се наложи

News24sofia.eu
Views 11372
0 0
Снимка: архив БГНЕС

В газохранилището в Чирен количествата газ са около 20%. Идеята в този период е да се нагнетява газ от количествата, които ще получим тепърва. Това заяви председателят на комисията по енергетика в НС и депутат от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски пред БНТ.

Договорените количества газ от САЩ от страна на премиера Кирил Петков ще се докарват с кораби. След като имаме сключени договори ще станат ясни датите кога ще бъдат разтоварени корабите, обясни Рибарски. Въпросите, които ще се разгледат във временната комисия за газовите доставки, биха могли да бъдат разгледани и в Комисията по енергетика, като нямат притеснения за нещо нередно.

Ако е нужно временната комисия за газовите доставки ще бъде засекретена или поне една част от нея.

Според Рибарски всички зависи от решенията на другите държави дали ще плащат газа в рубли или не. Засега ние предпочитаме да сме от коректната страна на договореностите. България не е влизала в разрив с други договори и клаузи, добави шефът на енергийната комисия.

По отношение на ембаргото на руски петрол, Рибарски заяви, че позицията по темата ни е категорична и няма промяна в нашата позиция. Не можем в този период да заменим ставките на нефт с други източници, посочи председателят на енергийната комисия в НС.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Урсула фон дер Лайен: Русия е пряка заплаха за световния ред

Русия е „най-пряката заплаха“ за световния ред заради „варварската“ й война в Украйна. За това предупреди председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщава Би Би Си. Говорейки след разговорите в четвъртък в Токио с японския премиер Фумио Кишида, тя също така спомена „тревожния пакт на Москва с Китай“.

Read More »