„Воля“ готова да подкрепи Корнелия Нинова, защото няма да стигне до властта

Прочитания 234
0 0

Ние не искаме по никакъв начин с данъците на хората да бъде плащана предизборната кампания на Корнелия Нинова за председател на БСП.

Това заяви лидерът на „Воля“ и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки в сутрешния блок на БНТ по повод проваленото извънредно заседание на парламента от вчера.

От „Воля“ са готови да подкрепят Нинова за шеф на БСП, защото това е най-сигурният начин социалистите да не стигнат до властта. Най-лошото нещо за България е БСП да е във властта и да направи безпринципна коалиция с ГЕРБ. На 95% обаче това не може да се случи, сигурен е Марешки.

„Воля“ от четири години се борят с картела в горивата и не чули нито една дума от „президентчето“, от Нинова и от цялата върхушка на социалистите по темата. Ние нямаме идея защо Нинова, нейният президент и цялата върхушка на БСП не застанат зад битката на Марешки за безплатни лекарства на хората над 60-65-годишна възраст и за децата, обяви той.

Лидерът на „Воля“ призова управляващите да не се вслушват в прищявките на Корнелия Нинова. Ние винаги сме били свидетели как идват в парламента и повтарят новините от миналите дни, коментира Марешки поведението на социалистите.

Към днешна дата не е нужда актуализация на бюджета, но август месец да се прави такова нещо е безумно. До края на годината ще се види дали да се върви към актуализация на бюджета или да се направи бюджетът за следващата година, посочи той.

Според Марешки протестите пречат на хората, но тези граждани, които са там, търсят провокацията, за да влязат в медиите. Разчистването на площадите е правилната мярка, изтъкна заместник-председателят на Народното събрание.

С методите на протестиращите Марешки не вижда как могат да постигнат исканията си, а по-скоро бетонират правителството.

„Воля“ са най-готови за избори, но считат, че 3-4 месеца преди редовните избори единственото, което се иска е Корнелия Нинова със служебен кабинет да дойде на власт.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

БНБ пуска нова банкнота от 5 лева (СНИМКИ)

Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение последната банкнота от новата серия банкноти, която е с номинална стойност 5 лева и емисия 2020 г. Банкнотата ще бъде в обращение от 4 септември 2020 г. като законно платежно средство, съобщават от пресцентъра на БНБ. Общият дизайн и основните елементи на банкнотите от новата серия се запазват без

Read More »