https://www.gerb.bg/bg

Военен експерт посочи как Украйна може да спре руското настъпление

Снимка: архив EPA

10 000 дистанционни противотанкови минни системи RAAMS ще осигурят на Украйна „решаващ потенциал“. Докато дроновете, електронната война и артилерията изиграха значителна роля по време на руско-украинската война, друга технология реши много от резултатите на бойното поле: мините.

Това разкри пред „Форбс“ Викрам Митал, доцент по системно инженерство във Военната академия на САЩ.

Той казва, че когато западните боеприпаси започнат да пристигат на украинските фронтови линии, 10 000 дистанционни противотанкови минохвъргачки (RAAMS), които са част от неотдавнашния пакет от американска помощ, ще попълнят запасите на Украйна от артилерийски мини.

Тези системи идват в критичен момент, тъй като руските сили напредват в Харковска, Луганска и Донецка област. Системите RAAMS ще предоставят на Украйна изключително важен потенциал, докато се опитва да отблъсне тази подновена руска офанзива„, заяви експертът.

Той отбелязва, че всеки снаряд RAAMS съдържа девет противотанкови мини M718 или M741 в 155-милиметров артилерийски снаряд. След като бъде изстрелян, RAAMS „разпръсква“ тези мини в определена зона. С обсег на действие до 17 км системата позволява разгръщане на минно поле на голямо разстояние.

Веднъж попаднали на земята, мините се активират и са предназначени да обезвреждат бронирани превозни средства, като се насочват към уязвимата им ходова част.

Войната се намира в критичен етап и настоящата руска офанзива има потенциал да постигне значителни успехи. Следователно украинците трябва да овладеят тази офанзива, за да избегнат загубата на значителна част от страната си. Неотдавнашният пакет от помощи от Съединените щати пристига точно навреме, за да подкрепи усилията на Украйна. По-специално, 10 000 броя RAAMS ще окажат незабавно въздействие на бойното поле„, обобщава експертът.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването...

Тази година още хеликоптери за гасене на пожари няма да има

Тази година хеликоптери за гасене на пожари няма да...

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Русия не приема ултиматуми за втора мирна среща за Украйна

Опитите Русия да бъде въвлечена във втора мирна среща...

Румен Радев: Политическата ни система е тежко заболяла (ВИДЕО)

Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БСП готова на разговори за кабинет в третия мандат (ВИДЕО)

Първият и вторият мандат били видимо изчерпани

МВР шефът: Ние евакуирахме Воден, опазихме и станция „Странджа“

С помощта Турция ни връщала жеста след земетресението

ИТН склонни да управляват с ПП-ДБ

И Тошко Йорданов е доволен от разговора с ДБ

Автомобил пламна на паркинг във Велико Търново

Автомобил се самозапали на паркинг на търговски парк във...

Автомобил се заби в тераса на кафене в Париж (СНИМКИ)

Шофьор се вряза с автомобила си в тераса на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg