Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Води се война с българските избиратели в чужбина, убеден Христо Иванов

Снимка/източник: БГНЕС

Депутатите могат и трябва да се потрудят и да осигурят честни избори. Това заяви Христо Иванов пред сградата на Народното събрание, напомняйки, че от Демократична България са им предоставили всички нужни текстове, с които могат да се направят законодателни промени.

Явно е нежеланието на управляващите да въведат гласуването по пощата, но поне видеонаблюдението може да бъде въведено. От ДБ са готови да предоставят и платформата „Ти броиш“, която да осигури техническата обезпеченост. „Хората са готови да го направят, само някой тука (бел.ред. сградата на Народното събрание) трябва да разгледа тези предложения

Христо Иванов напомни и че в Народното събрание има и опозиция, не само мнозинство, но до този момент се слушат приказките само на „наглеца Симеонов“, който заявява на българските гласоподаватели в чужбина да си хванат самолета.

По думите на Иванов управляващите искат да сведат изборите до гласуване на контролирания вот, до агитките и котериите и така да си решат въпроса с бъдещето на страната. „Няма да позволим това нещо“, закани се той.

Целенасочени, според него, ежегодно допълнително се затруднява гласуването на българите в чужбина. Сега депутатите могат да върнат поне автоматичното регистрирани на изборни секции.

Българската мафия води война с българските избиратели в чужбина, убеден е Христо Иванов.

Той призова и ЦИК да публикува изборните книжа възможно най-рано, за да може да се упражняват изборните права. Също така трябва да бъде публикуван и здравния протокол.

Поводът Христо Иванов да дойде пред Народното събрание беше всъщност публично да призове депутатите от ГЕРБ да излязат и да обяснят поправката, внесена между първо и второ четене на измененията на Закона за рибарството и аквакултурите, която според него ще бъде използвана „да се гарантира рахатлъкът на Доган и да се спре разрушаването на една от постройките в Росенец“. Поправките са внесени тайно и без мотиви и в в контекста на всички усилия нищо да не се пипне в Росенец. Второ гласуване на измененията предстои утре в комисията по земеделие. Чрез тази поправка се разрешава постройки в близост до пристанища да не бъдат разрушавани, дори и да са незаконно построени, обясни Христо Иванов.

8 депутати от ГЕРБ внасят поправката и отново това се случва от един закон в друг, без мотиви и обяснения, между двете четения, разкритикува практиката на това Народно събрание Иванов.

По думите му това е поредният корупционен отказ, който се прави от ГЕРБ към ДПС.

Призовавам депутатите от ГЕРБ да не си помислят да обслужват Доган отново и да излязат и да обяснят какво целят с тези поправки и да гарантират че те не обслужват Доган и опитите му да си спаси имението„, заяви Иванов и допълни, че такива опити се правят непрекъснато и по всички линии с обжалване на всички възможно актове.

Ако Борисов иска да докаже, че няма необявена коалиция с Доган да отиде на Росенец и лично да подкара фадромата и да бутне яхтеното пристанище на Доган, което освен скандално е и напълно незаконно“, отсече Христо Иванов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира (ВИДЕО)

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

Средната заплата на българина се е увеличила над 2 пъти от 2014 г. насам

Годишният общ доход средно на лице от домакинство е...

Правителството в готовност да помогне на българите в Близкия Изток

Българското правителство следи с повишено внимание ситуацията в Близкия...

Русия: Осем жертви след украински обстрел по Запорожка област

Евгений Балицки, високопоставен руски служител в Запорожка област на...

Семействата на германските дипломати напускат Иран

Семействата на германските дипломати в Иран напускат страната предвид...

БСП отрече Стефан Димитров да е бил неин кандидат за депутат

БСП отрече Стефан Димитров да е бил неин кандидат...

САЩ санкционират организации, набирали средства за заселници от Западния бряг

САЩ наложиха санкции на две организации, които според тях...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img