Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ВМРО обвини депутатите в реваншизъм заради промените в Изборния кодекс

Премахването на ограничението за брой секции зад граница обслужва ДПС и връща турското влияние в българската политика. Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър съветник. Това заявиха от ВМРО – Българско национално движение във връзка с гласуваните законодателни промени в Изборния кодекс от народните представители в 45-ото Народно събрание.

Настояваме между първо и второ четене на Изборния кодекс народните представители да въведат правна уредба, която да вземе предвид реалните условия и параметрите на режима на държавно управление в съответната държава при разкриването на секции. Настояваме в държави, които нямат трайно установен демократичен режим на управление, каквато е Турция, секции да се разкриват само и единствено в дипломатическите представителства и декларациите да се попълват лично и само на място пред секционните комисии, посочват в позицията си.

От ВМРО категорично заявяваме, че не сме против това нашите сънародници във Великобритания, САЩ, Австралия и навсякъде, където искат, извън ЕС, да могат да упражнят правото си на глас без никакви ограничения. Но няма как да приемем едни хора, които отдавна са се самозаявили не като български, а като турски граждани – не говорят и не пишат на български и обслужват интересите на репресивния режим на Ердоган, да бъдат фактор в политическия живот на независимата, свободна и европейска България.

Допусната възможност за дистанционно и гласуване по пощата са също толкова опасни идеи. Кой и как ще гарантира истинността на вота, подаден по пощата или по имейл? Кой и как ще гарантира, че лицето Х от държавата Y е дало своето волеизявление, а това не е направено от неговия работодател, например, или от съседа, от роднини (припомнете си скандалните примери от Австрия и САЩ с мъртвите души)? От там могат да дойдат хиляди гласове на мъртви души от изселници, които не се водят вече към регистрите на българското ГРАО и няма как да бъдат проверени, заявяват още те.

Припомняме, по-рано днес Изборният кодекс на ИТН мина единодушно на първо четене. Предложенията включват и създаване на изборен район извън страната, за да могат българите в чужбина да гласуват с преференция и за независим кандидат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Правителството в готовност да помогне на българите в Близкия Изток

Българското правителство следи с повишено внимание ситуацията в Близкия...

Китай призовава към спокойствие в Близкия изток (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е...

Енергийният служебен министър ще предоговоря с „Боташ“ (ОБНОВЕНА)

Депутатите приеха доклад за дейността на Временната комисия за...

Главчев няма план „Б“ за Външно

След като Даниел Митов се отказа

Проф. Антоанета Христова: Битката не е между ПП-ДБ – ГЕРБ-СДС, а между сглобката и отвратените

Контрабандният канал в "Митниците“ захлупи политическия скандал около ротацията....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img