ВМРО: Енергийният министър е глашатай на ЕС срещу „Газпром“

News24sofia.eu
Views 9022
0 0

ВМРО смятат, че политиката, която се води, отново ще доведе до това „най-бедната държава в ЕС да плати за игрите на големите на върха“, като това дори се случва и в момента – свръхвисоките цени плаща всяко българско домакинство и всеки беден български пенсионер. Затова и искат оставката на Кирил Петков и на целия кабинет. „В България тези, които държат кормилото на държавата, си играят на стражари и апаши в самата коалиция. Премиерът разиграва томбола с DMS дарения за оръжия за Украйна, защото „моля другарката“ Нинова го е хванала здраво за ухото. А енергийният министър се изживява като говорител на санкционния екип на ЕС срещу „Газпром“, залагайки на карта енергийната сигурност на държавата.

Това се посочва в позицията на партията.

Според ВМРО министър-председателят не може да управлява дори и коалицията, която оглавява, а за да замаже този факт, е решил да отиде до Украйна, за да си направи имиджово селфи. Но тъй като и това му е отказано, използвал „шумната димка „Газпром“ и е отказал руския газ – илюстрация на поговорката „Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак“.

А в действията на правителството войводите виждат прозиращите недалновидни обещания към западни посолства.

„Продължаваме промяната“ са решили, че ще бранят директивите на ЕС, налагащи санкции на Русия, с цената на оцеляването на българската икономика.

Според ВМРО Германия е приела условията на Русия, Гърция също е платила, Полша пък се е подсигурила с алтернативни трасета на природен газ. „Да не говорим, че зад всичко това вече съвсем ясно се вижда „приятелската“ сянка на САЩ.“

„Това е поредното национално предателство и ние от ВМРО за пореден път искаме оставката на министър-председателя Кирил Петков и на целия напълно несъстоятелен и определено опасен за България кабинет!“

Според ВМРО кабинетът „Петков“ е вкарал страната в поредната инфлационна спирала след икономическия хаос. Освен това непрекъснато се разигравал евтин политически ПР на гърба на българския народ.

А цените растат неудържимо с часове и са далеч по-високи от тези в развити икономики като германската, австрийската и френската. От ВМРО посочват и че страните от т.нар. Източен блок са намерили механизми да защитят хората от тежките икономически последици от войната в Украйна.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Беларус разширява прилагането на смъртно наказание

Беларус задвижи процедура, за да направи опитите за извършване на терористичен акт наказуеми със смъртно наказание, съобщава „Ройтерс“. Ходът идва, след като активисти са се опитали да саботират части от железопътната мрежа, за да затруднят Русия да разположи сили в Украйна за своята инвазия. Долната камара на беларуския парламент одобри

Read More »