Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Владислав Панев, ДБ: Правителство на малцинството е най-вероятният сценарий

Снимка: архив БГНЕЕС

В определени министерства промяна като че ли няма и нещата си вървят по старому и съответно има министерства, където промяната се осъществява„. Това каза пред БНР Владислав Панев, депутат от ДБ, съпредседател на „Зелено движение“.

Според него след вчерашните извънредни пресконференции от депутати и министър, отцепили се от ИТН – „Мафията проби, а ИТН е бизнеспроект“, от премиера и представители на ПП с теза, че мафията загуби коалиционния си партньор и третата – от ръководството на ИТН, че се чистят от такива хора, има няколко сценария.

Водещият и най-важният за страната е борба, битка между два модела на управление – клиентелисткото, което не иска да си тръгва и на либералната демокрация. Това е България в момента – битката между тези два модела„, каза Панев.

Според него най-възможен вариант е през следващите няколко месеца да има правителство на малцинството, което търси подкрепа за важни законопроекти. „Поне до септември, а след това – ще поживеем, ще видим„, каза Панев.

ГЕРБ не е приемлив вариант за коалиране, но ако се търси подкрепа за реформи, е нормално да бъде от всички парламентарни сили, обясни депутатът от ДБ.

Не мисля, че би било отговорно поне до актуализацията на бюджета парламентът да се занимава и с вотове на недоверие. Големият тест пред парламента утре ще бъде приемането на бюджетите на първо четене.“

Съществува риск за бюджета, ако преди второто четене започнат да валят предложения за милиарди, коментира Владислав Панев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

Вера Йоурова поема ресор „Правосъдие“ в ЕК

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова ще поеме длъжността...

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

Спешната линия 911 е прекъснала в няколко щата

В няколко щата на САЩ имаше прекъсване на телефона...

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img